Nemzetközi foci

Ibrahimovic a legutóbbi durvaságáról: Szándékos volt. Hülyeséget csináltam, de megtenném újra, mert ilyen vagyok

Vano SHLAMOV / AFP
Vano SHLAMOV / AFP

Zlatan Ibrahimovic kisebb biológiai csodának számít. A Milan svéd csatára a hétvégén két gólt szerzett a Fiorentina elleni 4-3-as vereség alkalmával (és még volt két-három komoly helyzete), és ezzel ő lett a Serie A történetének legidősebb játékosa, aki duplázott egy bajnokin.

Kapcsolódó

Bár ennek a Milan idénybeli első bajnoki veresége miatt nem örülhetett, az nem mutat rosszul, hogy az ősszel hét Serie A-meccsen ötször volt eredményes, amivel csapata házi gólkirályának számít.

„Addig futballozom, amíg érzem, hogy képes vagyok rá. Nem akarom, hogy pár év múlva azon szomorkodjak, hogy jól éreztem magam, folytatnom kellett volna még. Reggelente fáj mindenem, de amíg vannak céljaim, amíg hajt az adrenalin, addig csinálom tovább. Két újabb követő nem fog meggyógyítani. A több pénz, a figyelem nem fog meggyógyítani.

Ami meggyógyít, az az adrenalin. Nincs gondom a szenvedéssel, az számomra olyan, mint a reggeli. De az új generáció nem érti a szenvedést, mert a különféle internetes felületeken kevés is elég ahhoz, hogy elérj valamit, kiraksz egy képet, és jönnek a lájkok

– magyarázta Ibrahimovic a Guardiannek.

Bár a 2016-os Eb után elköszönt a svéd válogatottól, Ibrahimovic idén tavasszal visszatért, és legutóbb, a spanyolok elleni vb-selejtezőn volt egy olyan megmozdulása, amire nem lehet büszke: egy pontrúgás előtt nagyban ment a helyezkedés a kapu előtt, ő pedig hátulról, vállal felöklelte César Azpilicuetát.

Kapcsolódó
Ibrahimovic felesleges keménykedéssel írta ki magát a vb-pótselejtezőről
Csúnyán felöklelte a spanyol védőt, aki háttal volt neki.

„Szándékosan csináltam. Nem szégyellem ezt bevallani. Azpilicueta hülyeséget csinált, belekötött az egyik csapattársamba. Én pedig meg akartam értetni vele, hogy ezt kurvára nem teheti meg. Nem volt elég tökös, hogy kikezdjen velem, inkább nekiment egy rendes gyereknek, és beszólogatott neki, amíg az a földön feküdt.

Sárga lapot kaptam érte, és nem játszhatok a vb-pótselejtező elődöntőjében, de nem erről szól a dolog. Hanem arról, hogy megjegyezze, nem piszkáljuk azt, aki a földön fekszik. Nem támadunk meg egy kutyát, amely nem tud reagálni. Hülyeséget csináltam, de megtenném újra. Mert ilyen vagyok

A svédek pótselejtezős ellenfele pénteken derül ki, a csapatnak két párharcot kell megnyernie, hogy kijusson Katarba. Nagy szám lenne, ha Ibrahimovic 41 évesen még vébén futballozhatna!

Olvasói sztorik