Nemzetközi foci

Christian Eriksen titokban edzésbe állt Odensében

Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lapértesülés szerint titokban megkezdte az edzéseket Christian Eriksen, a dánok válogatott játékosa, akinek életéért a nyári Európa-bajnokságon az egész futballvilág izgult.

Kapcsolódó
Az Aranylabda-gála legszebb pillanataként egy valódi hős előtt tisztelegtek
A Milan dán válogatott védője, Simon Kjaer vastapsot kapott.

Az Inter 109-szeres válogatott középpályása június 12-én, a finnek elleni Eb-csoportmeccs első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. Hat napot töltött a kórházban, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát.

Az biztos, hogy Olaszországban nem játszhat, az ottani szigorú szabályok szerint ugyanis szívritmus-szabályozóval nem léphet pályára.

A Bt.dk portál azonban azt írta, 173 nappal a majdnem tragédiával végződött Eb-meccs után Eriksen ismét edzésbe állt.

A lap szerint a játékos titokban, egy személyi edző társaságában edzett Odensében, néhány száz méterre attól a villától, amelyben tavaly nyár óta lakik barátnőjével, Sabrinával és két gyermekükkel.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy Christian Eriksen jelenleg is a pályánkon van. Tartottuk vele a kapcsolatot, ezért örülünk, hogy megkérdezte, edzhet-e kicsit nálunk

– mondta az OB sportigazgatója, Michael Hemmingsen.

A BT forrásai szerint a 29 éves dán sztár jelenleg elsősorban a kardioedzésekre koncentrál, de a futballal is próbálja magát szinten tartani.

A lap megpróbált kapcsolatba lépni az Inter vezetésével, illetve Eriksen holland ügynökével, de egyik helyről sem kapott választ.

Olvasói sztorik