Nemzetközi foci

Véget ért Christian Eriksen pályafutása az Interben

Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images
Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images

Az egész világ azért szorít, hogy Christian Eriksen teljesen rendbe jöjjön, miután a Finnország elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen (0-1) újraélesztették a pályán.

Kapcsolódó
Eriksen tudata teljesen tiszta, a válogatotthoz pszichológust hívtak
Szívrohamot kapott a középpályás, az orvosi stáb azonnal lépett.

A dán válogatott illetékesei sajtótájékoztatót tartottak a játékosukkal kapcsolatban, amelyen elhangzott hivatalosan is, hogy az Inter játékosa szívrohamot kapott.

Márpedig Olaszországban rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak arra, kik futballozhatnak és kik nem. A jelenlegi törvény szerint Eriksen nem léphet már pályára.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat kardiológus specialistája, Dr Scott Murray a DailyMailnek mondta el, hogy minden bizonnyal véget ért a középpályás pályafutása.

Olaszországban az emberek nem vehetnek részt sporteseményeken, ha súlyos szívproblémát diagnosztizálnak náluk. Ez a törvény. Több mint húsz éve így van ez és ennek köszönhető csökkent a szívrohamban meghaló futballisták száma három százalékról egy százalék alá.

Amennyiben teljesen felépül és a folytatás mellett dönt, más országokban még szerencsét próbálhat természetesen, de nagy esély van rá, hogy többé nem láthatjuk Eriksent futballpályán.

Giuseppe Marotta, az Internazionale vezérigazgatója kijelentette, hogy játékosuk nem volt koronavírusos, és nincs beoltva, tehát nem annak szövődménye volt a szívmegállás. Piero Volpi, a klub orvosa elmondta, semmi nem utalt ilyen egészségi problémára Eriksennél, akkor sem, amikor még a Tottenham Hotspur együttesében szerepelt. Ezt megerősítette Sanjay Sharma, a londoni St. George’s Egyetem kardiológusa is, aki korábban többször is megvizsgálta a dán futballistát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik