Nemzetközi foci

Eriksenért játszott, Fair Play-díjat kapott a dán labdarúgó-válogatott

DAN MULLAN / POOL / AFP
DAN MULLAN / POOL / AFP

A Nemzetközi Fair Play Bizottság díját vette át a dán labdarúgó-válogatott, amelynek csapatkapitányát, Christian Eriksent újra kellett éleszteni a nyári Európa-bajnokságon a Finnország elleni mérkőzésen, írta az MTI.

Kapcsolódó
Ronaldo mesterhármast vágott, Dánia kijutott a világbajnokságra
Az északi válogatott nyolc forduló után is százszázalékos és még nem kapott gólt.

A testület szerdai tájékoztatása szerint az elismerést Kamuti Jenő elnök adta át a nemzeti csapatot képviselő Simon Kjaernek.

Június 12-én az Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. Kjaer elsőként ért oda barátjához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az Inter futballistáját az életmentő beavatkozás után kórházba szállították.

Hat napot töltött bent, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát, de egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a pályafutását.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság indoklásában közölte, a sport szeretete és csapattársuk küzdelme az életéért azt váltotta ki, hogy a felajánlott halasztás helyett a dánok vállalták, hogy társuk érdekében folytatják a mérkőzést.

Ezzel „tanúbizonyságot tettek arról, hogy a szolidaritás, az együttérzés, az egymásért való küzdelem a sport elengedhetetlen része, amely nélkül igazi sport nem létezik.”

Olvasói sztorik