Paul Faith / AFP
Nemzetközi foci sport

Gyengeség lenne, ha az olaszok félnének Ronaldóéktól

A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek két legmeglepőbb történése, hogy az Európa-bajnok Olaszország, valamint Portugália is pótselejtezőre kényszerül. Ráadásul hiába kiemelt a két válogatott, az is lehet, hogy egymás ellen döntik el, ki jut ki a vébére.

Kapcsolódó
Lewandowski bocsánatot kért, amiért nem játszott a magyarok ellen
Abban állapodott meg Paulo Sousával, ha nyernek Andorra ellen, akkor kihagyja az utolsó kört.

Mindkét országban megkongatták a vészharangokat, igaz a két kapitány, Roberto Mancini és Fernando Santos szerint sem kell aggódni, úgy úk számolnak, hogy ott lesz a csapatuk Katarban. Mancini még azt is megpendítette, hogy akár meg is nyerhetik a világbajnokságot.

Hasonlóan áll hozzá a dolgokhoz az olaszok egykori kapitánya, Roberto Donadoni. Szerinte fizikális fáradtság okozta az olasz blamát, azaz, hogy nem sikerült egyenes ágon kiharcolni a részvételt.

Nem érzem katasztrófának a pótselejtezőt. Azzal viszont nem értek egyet, hogy el kell kerülnünk Portugáliát – ez a gondolkodás a gyengeség jele

mondta Donadoni.

Egyébként amíg az olasz lapok szétszedik a válogatottat és Mancinit, addig a korábbi kapitányok közül Arrigo Sacchi is azon a véleményen van, hogy nem felelősöket kell keresni, hanem megoldani a jelenlegi helyzetet. Olaszország 2018-ban nem jutott ki a vébére.

Kapcsolódó
Egy hokinemzet ott lesz a vébén, az Eb-győztes és a kétszeres világbajnok nem?
Az európai selejtezősorozat végéhez érve több váratlan eredmény is született, de Afrikában és Dél-Amerikában is született meglepetés. A legnagyobb sztori mégis Észak-Amerikából jöhet.

A pótselejtezőről

A selejtező tíz csoportmásodikja, illetve a Nemzetek Ligájából két válogatott, a cseh és az osztrák készülhet a pótselejtezőre.

Közülük csupán három csapat juthat ki az egy év múlva kezdődő vb-re.

A jövő pénteki, zürichi sorsolás előtt két kalapba osztották a mezőnyt a vb-selejtezőkben elért eredményeik alapján. Az első kalapból kerülnek ki a hat elődöntős párharc házigazdái. Az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt a kijutásért. További kiemelés nem lesz.

A pótselejtező csapatai:

  • 1. kalap: Portugália, Skócia, Olaszország, Oroszország, Svédország, Wales
  • 2. kalap: Törökország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Ausztria, Csehország.

Az elődöntőket március 24-én, a döntőket pedig március 29-én rendezik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!