Andres Larrovere / AFP
Nemzetközi foci sport

Botrány a vb-selejtezőben: eltiltották az argentin-brazil meccs játékvezetőit

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) súlyos hibákra hivatkozva eltiltotta a keddi argentin-brazil világbajnoki selejtező mérkőzésvezetőjét és videobíróját.

Kapcsolódó
Lewandowski bocsánatot kért, amiért nem játszott a magyarok ellen
Abban állapodott meg Paulo Sousával, ha nyernek Andorra ellen, akkor kihagyja az utolsó kört.

A CONBEBOL szerint durva szabálytalanság volt, amikor a hazaiak védője, Nicolas Otamendi lekönyökölte Raphinhát, akinek ettől elkezdett vérezni a szája, de az eset büntetlenül maradt.

A brazilok szövetségi kapitánya, Tite ki is fakadt, szerinte elképzelhetetlen, hogy a VAR-szobában nem látták a könyöklést.

„Elemeztük a vezetőbíró, Andres Ismael Cunha Soca Vargas és a VAR-csapatot vezető Esteban Daniel Ostojich Vega tevékenységét, és arra jutottunk, hogy súlyos, nyilvánvaló hibákat követtek el” – áll a szövetség közleményében, hozzátéve, hogy az érintetteket meghatározatlan időre eltiltották.

A 0-0-s eredménnyel Argentína csatlakozott Brazíliához mint a jövő évi, katari világbajnokság biztos résztvevője, írja az MTI.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!