Valentine CHAPUIS / AFP
Nemzetközi foci sport

Lewandowski bocsánatot kért, amiért nem játszott a magyarok ellen

Nagyon dühösek a lengyel szurkolók Paulo Sousa szövetségi kapitányra és Robert Lewandowskira, a Bayern München csatárára. A támadó ugyanis nem lépett pályára a magyarok elleni utolsó világbajnoki selejtezőn, amelyet a válogatott 2-1-re elbukott, így nem lett kiemelt a pótselejtezőkön.

Lewandowski szerdán közleményt adott ki, hogy elmagyarázza, hogyan született meg a döntés.

Kapcsolódó
Egy hokinemzet ott lesz a vébén, az Eb-győztes és a kétszeres világbajnok nem?
Az európai selejtezősorozat végéhez érve több váratlan eredmény is született, de Afrikában és Dél-Amerikában is született meglepetés. A legnagyobb sztori mégis Észak-Amerikából jöhet.

Hangsúlyozta, hogy Paulo Sousával közösen megállapodtak abban, hogy a csatár Andorra ellen lép pályára, de kihagyja a Magyarország elleni meccset.

„Az edzőtábor előtt beszélgettünk a teljesítményeimről. Jeleztem, hogy ennyi mérkőzéssel, amit a szezonban eddig játszottam, nem leszek az optimális állapotban, hogy mindkét selejtezőn szerepeljek. Sousa joggal nem akarta lebecsülni Andorrát, így közösen megegyeztünk abban, hogy azon a meccsen pályára lépek, de győzelem esetén más játékosok is lehetőséget kapnak a Magyarország ellen.

A végleges döntés mindig az edzőé, de megerősíthetem, hogy egyetértettem vele

– írta Lewandowski.

Sajnos a Magyarországgal való találkozó nem a legjobban alakult, de a csatár szerint a csapatot nem érhette az a vád, hogy nem tett meg mindent a sikerért.

Megértem a szurkolók dühét és keserűségét, és kapitányként csak bocsánatot kérhetek tőlük, és biztosíthatom őket, hogy mindent megteszünk a továbbjutás érdekében.

Realista vagyok, és tudom, hogy ez lehet az utolsó világbajnokságom. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem csapatunk előrejutását. Soha nem tagadtam meg a válogatottságot, és amíg az egészségem engedi, sohasem fogom megtenni” – tette hozzá Robert Lewandowski .

A pótselejtezőre a selejtező tíz csoportmásodikja, illetve a Nemzetek Ligájából két csapat, a cseh és az osztrák készülhet. Közülük csupán három csapat juthat ki az egy év múlva kezdődő vb-re.

A jövő pénteken 17 órától tartandő zürichi sorsolás előtt két kalapba osztották a mezőnyt a vb-selejtezőkben elért eredményeik alapján. Az első kalapból kerülnek ki a hat elődöntős párharc házigazdái. Az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt a kijutásért. Mivel további kiemelés a sorsolásra nincs, nem elképzelhetetlen, hogy a pótselejtező két sztárcsapata, az idei Európa-bajnok olasz és a 2016-os Európa-bajnok portugál válogatott egy ágra kerül.

Az elődöntőket március 24-én, a döntőket pedig március 29-én rendezik.

A pótselejtező csapatai

1. kalap: Portugália, Skócia, Olaszország, Oroszország, Svédország, Wales
2. kalap: Törökország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Ausztria, Csehország

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!