JANEK SKARZYNSKI / AFP
Magyar foci sport

Rossi: Néha nem a nagy nevek döntik el a mérkőzéseket

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Lengyelországban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, hétfő este Varsóban.

Kapcsolódó
Győzelemmel búcsúzott a vb-selejtezőtől a magyar válogatott
Lengyelországban összejött a bravúros, 2-1-es siker.

„Gratulálok a játékosoknak, de tudjuk, hogy ha ez a meccs tétre megy, akkor az ellenfélnél Robert Lewandowski is játszott volna. Márpedig ő nagy különbséget jelent, ha a pályán van” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány az M4-nek.

„A hazaiak is szerettek volna győzelemmel búcsúzni, de büszke vagyok a srácokra, hogy megmutattuk, néha nem a nagy nevek döntik el a mérkőzéseket. Olykor előfordulhat, hogy a megfelelő hozzáállással és motivációval, megharcolva minden labdáért képesek vagyunk sikert elérni.

A fiúk megmutatták, mennyire büszkén viselik a magyar válogatott mezét.

Az első gól szerzője, Schäfer András elismerte, bár a lengyel fejen megcsúszott labdára nem lehet készülni, azért a gólja tudatosnak mondható, hiszen a hosszú oldalon való érkezését sokat gyakorolták.

„A lengyelek az első 15 percben nagyon ránk jöttek, de le a kalappal, ahogy kijöttünk ebből a periódusból. Utána jobban és higgadtabban tudtunk focizni, nem játszottunk alárendelt szerepet.”

Kapcsolódó
Belfastban elszálltak az olaszok, Svájc kijutott a vébére
Az Európa-bajnok így pótselejtezőre kényszerül majd.

Dibusz Dénes úgy fogalmazott, szerettek volna a Wembleyben megkezdett úton továbbhaladni.

„Ott nyitottunk egy fejezetet, ezért szépen akartuk zárni az évet. Azt hiszem, az utolsó két meccsen megszerzett hat ponttal kihoztuk a maximumot. Motiváltak és szervezettek voltunk, a cseréink lendítettek a játékunkon.

A friss embereinkkel lendületesebbek lettünk, az ígéretes megindulások közül egyet sikerült kihasználnunk. Ez elég volt a győzelemhez.

Szalai Ádám azt mondta, sajnálja, hogy ez már tét nélküli mérkőzés volt, pedig látható, hogy van a csapatban még lehetőség.

„Nem voltunk boldogok, hogy így alakult a selejtezősorozat, a két albán meccs után nem egyszerű nekivágni a folytatásnak. Le a kalappal a csapat előtt, hogy ilyen szituációban ilyen mentalitással lépett pályára több kezdőjátékos nélkül is” – nyilatkozta. Hozzátette, minél több tehetségre van szüksége a magyar futballnak, hogy sokan akarják leráncigálni róluk a mezt.

Vb-selejtező, I csoport, 10. forduló

Lengyelország–Magyarország 1–2 (0-1)
Varsó, Nemzeti Stadion
v.: Tiago Martins (portugál)
Lengyelország: Szczesny – Dawidowicz, Kedziora, Bednarek, Puchacz (Płacheta, 83.) – Cash (Józwiak, 46.), Linetty (Frankowski, 65.), Klich, Moder (Zielinski, 46.) – Swiderski, Piatek (Milik, 65.).
Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Á. (Vécsei, 89.), Schäfer, Nagy Zs., – Varga K. (Gazdag, 58.), Szalai Ádám (Hahn, 89.), Schön (Kiss Tamás, 72.)
gól: Swiderski (61.), illetve Schäfer  (37.), Gazdag (80.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!