Magyar foci

Rossi: Néha nem a nagy nevek döntik el a mérkőzéseket

JANEK SKARZYNSKI / AFP
JANEK SKARZYNSKI / AFP

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Lengyelországban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, hétfő este Varsóban.

Kapcsolódó
Győzelemmel búcsúzott a vb-selejtezőtől a magyar válogatott
Lengyelországban összejött a bravúros, 2-1-es siker.

„Gratulálok a játékosoknak, de tudjuk, hogy ha ez a meccs tétre megy, akkor az ellenfélnél Robert Lewandowski is játszott volna. Márpedig ő nagy különbséget jelent, ha a pályán van” – nyilatkozta Marco Rossi szövetségi kapitány az M4-nek.

„A hazaiak is szerettek volna győzelemmel búcsúzni, de büszke vagyok a srácokra, hogy megmutattuk, néha nem a nagy nevek döntik el a mérkőzéseket. Olykor előfordulhat, hogy a megfelelő hozzáállással és motivációval, megharcolva minden labdáért képesek vagyunk sikert elérni.

A fiúk megmutatták, mennyire büszkén viselik a magyar válogatott mezét.

Az első gól szerzője, Schäfer András elismerte, bár a lengyel fejen megcsúszott labdára nem lehet készülni, azért a gólja tudatosnak mondható, hiszen a hosszú oldalon való érkezését sokat gyakorolták.

„A lengyelek az első 15 percben nagyon ránk jöttek, de le a kalappal, ahogy kijöttünk ebből a periódusból. Utána jobban és higgadtabban tudtunk focizni, nem játszottunk alárendelt szerepet.”

Kapcsolódó
Belfastban elszálltak az olaszok, Svájc kijutott a vébére
Az Európa-bajnok így pótselejtezőre kényszerül majd.

Dibusz Dénes úgy fogalmazott, szerettek volna a Wembleyben megkezdett úton továbbhaladni.

„Ott nyitottunk egy fejezetet, ezért szépen akartuk zárni az évet. Azt hiszem, az utolsó két meccsen megszerzett hat ponttal kihoztuk a maximumot. Motiváltak és szervezettek voltunk, a cseréink lendítettek a játékunkon.

A friss embereinkkel lendületesebbek lettünk, az ígéretes megindulások közül egyet sikerült kihasználnunk. Ez elég volt a győzelemhez.

Szalai Ádám azt mondta, sajnálja, hogy ez már tét nélküli mérkőzés volt, pedig látható, hogy van a csapatban még lehetőség.

„Nem voltunk boldogok, hogy így alakult a selejtezősorozat, a két albán meccs után nem egyszerű nekivágni a folytatásnak. Le a kalappal a csapat előtt, hogy ilyen szituációban ilyen mentalitással lépett pályára több kezdőjátékos nélkül is” – nyilatkozta. Hozzátette, minél több tehetségre van szüksége a magyar futballnak, hogy sokan akarják leráncigálni róluk a mezt.

Vb-selejtező, I csoport, 10. forduló

Lengyelország–Magyarország 1–2 (0-1)
Varsó, Nemzeti Stadion
v.: Tiago Martins (portugál)
Lengyelország: Szczesny – Dawidowicz, Kedziora, Bednarek, Puchacz (Płacheta, 83.) – Cash (Józwiak, 46.), Linetty (Frankowski, 65.), Klich, Moder (Zielinski, 46.) – Swiderski, Piatek (Milik, 65.).
Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Á. (Vécsei, 89.), Schäfer, Nagy Zs., – Varga K. (Gazdag, 58.), Szalai Ádám (Hahn, 89.), Schön (Kiss Tamás, 72.)
gól: Swiderski (61.), illetve Schäfer  (37.), Gazdag (80.)

Olvasói sztorik