Nemzetközi foci

Paulo Sousa a magyarok ellen búcsúzhat el a lengyel válogatottól

Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Vasárnap óta edzőt keres az Aston Villa labdarúgócsapata, amely a sorozatban ötödik vereség után menesztette Dean Smith menedzsert.

Az 50 éves szakember utódjaként felmerült két jelenlegi szövetségi kapitány, a dán Kasper Hjulmand és a belgákat irányító Roberto Martinez neve is, de a brit lapok szerint a nagy esélyes a skót Rangers csapatát irányító Steven Gerrard.

Kapcsolódó
A Newcastle-nek már van edzője, Steven Gerrard mégis a Premier League-ben kaphat állást
A Liverpool legendája először ülhetne le PL-csapat kispadjára.

Közben újabb név bukkant fel, a lengyel sajtó szerint még az is elképzelhető, hogy Paulo Sousa elhagyja a helyi válogatottat, azaz a magyarok elleni világbajnoki selejtező lesz az utolsó jelenlegi munkahelyén.

A klub pozitívan értékeli azt a munkát, amit Sousa a lengyel válogatottal végez, és mindenekelőtt a lengyelek jó teljesítményét, amelyet a jobb csapatok ellen bemutatott

– olvasható a Getfootballnewsitaly.com oldalon.

Sousa korábban dolgozott már Angliában, 2008 és 2010 között a Queens Park Rangerst, a Swansea-t és a Leicestert is irányította.

A jelenlegi munkájának vége attól függ, milyen eredményeket ér el a lengyel válogatottnál. Ha nem jut ki a 2022-es világbajnokságra, akkor szerződése automatikusan megszűnhet.

A csapat nyolc forduló után 17 pontjával az I csoport második helyén áll, az utolsó két fordulóban Andorra és Magyarország lesz az ellenfele.

Olvasói sztorik