Nemzetközi foci

Meghalt, de feltámadt – négy év börtönt kapott a biztosítási csalással vádolt egykori Schalke-játékos

Meghalt, de feltámadt – az ehhez hasonló szalagcímeken jókat szoktunk nevetni, közben kiderült, ez a képzavar mégis megvalósulhat.

Kapcsolódó
Lewandowski bocsánatot kért, amiért nem játszott a magyarok ellen
Abban állapodott meg Paulo Sousával, ha nyernek Andorra ellen, akkor kihagyja az utolsó kört.

Arról már tavaly májusban hírt adtunk, hogy a Schalke akadémiájának korábbi játékosát, Hiannick Kambát 2016-ban, egy, a hazájában történt közúti balesetet követően halottnak nyilvánították, azonban a kongói futballista váratlanul előkerült Németországból.

Ez még nem is lett volna probléma, csakhogy a gyászoló özvegy milliós biztosítási összeget vett fel, így biztosítási csalás miatt eljárás indult, amelynek az lett a vége, hogy mindkettőt közel négyéves börtönbüntetésre ítélték.

Az autóbaleset állítólag 2016. január 9-én történt, miután Kamba visszautazott Kongóba. A játékos erről később úgy nyilatkozott, nem is volt baleset, egyszerűen a barátai egyik napról a másikra okmányok, pénz és mobiltelefon nélkül hagyták a dzsungelben.

A feleség felvette a négymillió eurós összeget, amelyen a vádak szerint később osztozott férjével is.

2019-ben jött a fordulat, Kambáról kiderült, kutya baja, sőt a Ruhr-vidéken él, a Bild szerint vegyésztechnikusként dolgozott egy energiaszolgáltatónál.

Az ügyész úgy vélte, hogy a házaspár közösen tervelte ki az egészet, Kamba ügyvédje ugyanakkor tagadja, hogy védence akár egy centet is kapott volna.

A feleség, Christina (akivel közben az exfutballista viszonya megromlott) ugyancsak az ártatlanságát hangoztatta és azt mondta az ítéletről, hogy elveszítette a hitét az igazságszolgáltatásban.

Kambát tehetséges jobbhátvédnek tartották, 2003 és 2007 között a Schalke ifjúsági csapatát erősítette.

Olvasói sztorik