Nemzetközi foci

Duzzogó játékos okoz gondot a magyarok vb-selejtezős ellenfelénél

Malton Dibra / EPA /MTI
Malton Dibra / EPA /MTI

Nemcsak a magyar, hanem az albán labdarúgó-válogatott is sorsdöntő mérkőzések elé néz a világbajnoki selejtezők októberi programjában. Az albán szövetségi kapitány, Edoardo Reja konkrét célkitűzéssel várja a magyarok és a lengyelek elleni csatát.

Kapcsolódó
„A magyar futball, így a Ferencváros is óriásit fejlődött az elmúlt tíz évben”
A Diósgyőr korábbi vezetőedzője szerint továbbjuthat az Európa Liga-csoportjából a Fradi.

Az I csoportot a veretlen Anglia vezeti 16 ponttal, Albánia a második (12), Lengyelország a harmadik (11), míg Magyarország a negyedik helyen (10) áll.

„Lengyelország ellen nyernünk kell, hiszen a közvetlen riválisunk, így nincs más alternatívánk. Ha nyerünk, akkor megtartjuk a pozíciónkat velük szemben. Egy magyarországi vereség nagyon veszélyes lenne” – idézte Reját a Kallxo.com portál.

Hozzátette:

Úgy számolok, hogy a két meccsen legalább négy pontot kell szereznünk.

A szeptemberi mérkőzésekkel ellentétben ezúttal sérülés miatt nem lehet ott a társakkal Amir Abrashi (Grasshoppers) és Qazim Laci (Ajaccio), ugyanakkor a védő Iván Balliu jó teljesítményt nyújt a Rayo Vallecano színeiben, így rá számít a szakvezetés.

A névsorban szerepel a Ferencvárost erősítő Myrto Uzuni, valamint az MTK középpályása, Ylber Ramadani is.

Kapcsolódó
Lőw Zsolt: Mióta Csányi Sándor az MLSZ elnöke, elindult a fejlődés idehaza
A Chelsea edzője minden felkérésnek igyekszik eleget tenni, hogy a magyar futballt segítse.

„Abrashi és Laci hiányzását megérezzük, mert két komoly játékosról van szó, de van más megoldásunk. Fontos a jó fizikai felkészülés, emellett aki pályára lép, annak a maximumot kell nyújtania.”

Reja beszélt a Basel 31-szeres válogatott középpályásáról, Taulant Xhakáról is, akinek 2017-ben már akadt összetűzése az aktuális kapitánnyal, akkor azt mondta, amíg Gianni De Biasi ül a kispadon, nem lesz válogatott. Később ugyan Cristian Panucci kapitánysága idején visszatért, de most Rejával is összekülönbözött.

„Sajnálom Xhakát, mert a kvalitásai alapján óriási segítség lehetne. De mondhatom azt, hogy elutasította a meghívást. Tavaly többször meghívtam, de fizikális problémánkkal küzdött. Nemrég ismét meghívtam, de nem válaszolt pozitívan, így felesleges tovább reménykednem” – mondta az edző.

Az albán válogatott Magyarországon játszik szombaton, majd október 12-én, kedden Lengyelországot fogadja.

Az albán válogatott kerete

Kapusok: Etrit Berisha (Torino FC, olasz), Thomas Strakosha (Lazio, olasz), Gentian Selmani (Boluspor, török)
Védők: Elseid Hysaj (Lazio, olasz), Ivan Balliu (Rayo Vallecano, spanyol), Ardian Ismajli (Empoli, olasz), Berat Djimsiti (Atalanta, olasz), Marash Kumbulla (AS Roma, olasz), Enea Mihaj (PAOK Szaloniki, görög), Lorenc Trashi (al-Kadszia, kuvaiti), Erion Hoxhallari (KF Tirana), Ermir Lenjani (Grasshoppers, svájci), Frederic Veseli (Salernitana, olasz), Kastriot Dermaku (Lecce, olasz)
Középpályások: Klaus Gjasula (Darmstadt, német), Enis Cokaj (Lokomotiva Zagreb, horvát), Ylber Ramadani (MTK Budapest), Keidi Bare (Espanyol, spanyol), Odise Roshi (Boluspor, török), Endri Cekici (Konyaspor, török), Nedim Bajrami (Empoli, olasz)
Csatárok: Bekim Balaj (Nyizsnyij Novgorod, orosz), Armando Broja (Southampton, angol), Sokol Cikalleshi (Konyaspor, török), Rey Manaj (Spezia, olasz), Myrto Uzuni (Ferencváros)

Olvasói sztorik