Stefano Guidi/Getty Images
Magyar foci sport

Honosított egy Serie A-játékost a magyar válogatott vb-selejtezős ellenfele

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta, hogy Nedim Bajrami albán válogatott legyen.

Az Empoli középpályása Észak-Macedóniában született, majd családja Svájcba költözött, ő pedig a korosztályos svájci válogatottakban játszott. Az olaszokhoz 2019-ben igazolt, és az élvonalba idén feljutó együttesben alapembernek számít. Bajramit márciusban meghívták az U21-es svájci csapatba, de ő akkor már visszautasította a felkérést azzal az indoklással, hogy az albán felnőtt együttesben kíván szerepelni a jövőben.

Mivel Bajrami még nem lépett pályára a svájci felnőtt válogatottban és kettős állampolgársága van, eldönthette, hogy melyik csapatot akarja erősíteni. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábban azért nem egyezett bele, hogy a másik válogatott tagja legyen, mert a szövetség szerint a kérelem idején még nem volt kettős állampolgár. A CAS döntése viszont felülbírálta az ítéletet.

A pozitív döntésnek köszönhetően Bajrami már az albánok soron következő világbajnoki selejtezőkön is játszhat, vagyis csütörtökön a lengyelek ellen debütálhat, majd vasárnap a magyarok ellen szerepelhet.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!