Magyar foci

Honosított egy Serie A-játékost a magyar válogatott vb-selejtezős ellenfele

Stefano Guidi/Getty Images
Stefano Guidi/Getty Images

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta, hogy Nedim Bajrami albán válogatott legyen.

Az Empoli középpályása Észak-Macedóniában született, majd családja Svájcba költözött, ő pedig a korosztályos svájci válogatottakban játszott. Az olaszokhoz 2019-ben igazolt, és az élvonalba idén feljutó együttesben alapembernek számít. Bajramit márciusban meghívták az U21-es svájci csapatba, de ő akkor már visszautasította a felkérést azzal az indoklással, hogy az albán felnőtt együttesben kíván szerepelni a jövőben.

Mivel Bajrami még nem lépett pályára a svájci felnőtt válogatottban és kettős állampolgársága van, eldönthette, hogy melyik csapatot akarja erősíteni. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábban azért nem egyezett bele, hogy a másik válogatott tagja legyen, mert a szövetség szerint a kérelem idején még nem volt kettős állampolgár. A CAS döntése viszont felülbírálta az ítéletet.

A pozitív döntésnek köszönhetően Bajrami már az albánok soron következő világbajnoki selejtezőkön is játszhat, vagyis csütörtökön a lengyelek ellen debütálhat, majd vasárnap a magyarok ellen szerepelhet.

Olvasói sztorik