Matthew Ashton - AMA/Getty Images
Magyar foci sport

Lőw Zsolt: Mióta Csányi Sándor az MLSZ elnöke, elindult a fejlődés idehaza

Lőw Zsolt, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea labdarúgócsapatának másodedzője a magyar szövetség (MLSZ hívására kerekasztalbeszélgetésen vett részt Magyarországon. Az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, mivel sokat köszönhet a labdarúgásnak, kötelességének érzi, hogy megossza a külföldön szerzett tapasztalatait.

Nagy kihívás egy ilyen előadássorozatot megtartani, most sem volt szinte semmi időm előtte, így először kérdezz-felelekben gondolkoztam, de aztán tegnap két kollégámmal éjjel egyig csiszoltuk a prezentációt, mert nem akartam felkészületlennek tűnni

– mondta Lőw, akinek fontos, hogy a magyar edzők előre tudjanak lépni, amelyhez a legfrissebb információkhoz hozzájussanak.

A 42 éves edző a jelenlegi munkát is értékelte, véleménye szerint az infrastruktúra javulása mellett sokat fejlődött a magyar foci az utóbbi években. Lőw szerint az edzők nyitottak arra, hogy meghallgassák a tapasztalatait.

„A szakmai nyelvet 18 éve németül és angolul beszélem, így időnként kicsit nehéz megtalálni a szavakat. Mióta Csányi Sándor az MLSZ elnöke, elindult a fejlődés idehaza, biztatók a jelek.

Az MLSZ nyitott az információkra és a tudásanyagra, próbál beépíteni a szervezetébe ezekből. Megújultak a képzések, illetve újak is indultak az utóbbi években, itt vannak az akadémiák, változott a bajnoki rendszer, most pedig szeretnék már óvódákba és bölcsődékbe is bevinni a labdarúgást.”

Korábbi itthoni csapatáról, az Újpestről csak annyit mondott, fáj neki, hogy évek óta egyre lejjebb csúszik a csapat a tabellán, a helyzetet viszont magyar tulajdonosokkal lehetne megoldani.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!