Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lőw Zsolt: Nagyon remélem, hogy sok magyar büszke most rám

Adrian Dennis/PA Images via Getty Images
Adrian Dennis/PA Images via Getty Images

Lőw Zsolt, a friss Bajnokok Ligája-győztes Chelsea másodedzője szerint felért csapatával a labdarúgás legmagasabb szintjére.

Kapcsolódó
Csődöt mondott a City, másodszor BL-győztes a Chelsea
Havertz a döntőre tartogatta pályafutása első BL-gólját. Guardiola eltaktikázta magát, a végén hiába vetette be Agüerót is, nem sikerült az egyenlítés. A Chelsea 2012 után másodszor lett Európa legjobb csapata.

A magyar szakember az M4 Sportnak nyilatkozott a Manchester City legyőzése után, elmondása szerint több estét átsírtak Thomas Tuchel vezetőedzővel, mert hirtelen hátra kellett hagyniuk a családjukat. Négy hónap alatt viszont a kilencedik helyezett Chelsea-vel negyedik helyig meneteltek, majda a BL-döntőt is megnyerték.

Kell még egy pár nap, ameddig az emberben ez tényleg leül és realizálódik, hogy mit is vittünk véghez. Négy hónapunk volt a Chelsea-nél, hogy a csapatot átvegyük és belőle egy még ütőképesebb együttest formáljunk. Elképesztő az út, amin végigmentünk. Rengeteg futballista vagy szakember egy életen át vár, hogy esetleg a döntőig eljusson vagy egy ilyen trófeát nyerjen

– mondta a BL-győztes Thomas Tuchel másodedzője, Lőw Zsolt.

Arra a kérdésre, hogy elérkezettnek látja-e esetleg már az időt, hogy vezetőedzőként is kipróbálja magát nem tudott felelni. Ez ugyanis egy összetett kérdés, mivel Tucheltől rengeteget tanul, ráadásul szoros barátság lett az övék. Ugyanakkor majd szeretné megtenni ezt a lépést is egyszer. Az interjút azzal zárta mosolyogva, hogy talán végre a magyar futballnak is jobb évei következnek.

„Nagyon remélem, hogy sok magyar büszke most rám!”

Olvasói sztorik