Magyar foci

Lőw Zsolt Szoboszlairól: „Túlzóak az elvárások egy ilyen fiatal játékossal szemben”

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Türelmesnek kell lenni Szoboszlai Dominikkel, mert túlzóak azok az elvárások, amelyeket támasztanak egy ilyen fiatal játékossal szemben, mondta a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea másodedzője, Lőw Zsolt az M4 Sportnak.

Kapcsolódó
„Most kevesebb esélyünk van” – andorrai kapitány a budapesti vb-selejtezőről
Koldo Álvarez az Eb-n mutatott játékra számít a magyar válogatottól.

A szakember szerint korunk futballjának legnagyobb nehézsége a rengeteg mérkőzés, amelyeken elvárják a csúcsteljesítményt, miközben kevés idő jut a regenerációra. Úgy vélte, a magyar válogatott Eb-szereplése várakozáson felüli volt, amit most látunk, az sokkal inkább realitás: az angolok elleni vereség benne volt a pakliban, az albánok ellen pedig ezúttal sajnos mi húztuk a rövidebbet.

De szerinte nem kell temetni a válogatottat, mert képesek vagyunk felállni ebből a helyzetből és meglepetést okozhatunk a hátralévő selejtezőkön.

„Mindig is jellemző volt, hogy a légiósainknak nehezebb volt a válogatottban azt a teljesítményt nyújtani, amit a klubjaikban megszoktunk tőlük. Szoboszlai Dominik nagyon sokáig volt sérült, még csak most kezdi visszanyerni a formáját. Hosszú kihagyás után jól sikerült a visszatérése, éppen ezért extra teher nyomta a vállát. A közvélemény elvárta volna tőle, hogy a válogatott húzóembere legyen. Azt gondolom, túlzóak ezek az elvárások egy ilyen fiatal játékossal szemben” – mondta az RB Leipzig játékosáról.

Hozzátette, Szoboszlai kiváló képességű játékos, aki mindig képes váratlan megoldásokra.

Legyünk vele türelmesek és ne támasszunk túl nagy elvárásokat felé. Hagyjuk, hogy ritmusba jöjjön, és Lipcsében alapemberré váljon. Ha ott meghatározó játékos tud lenni, akkor a válogatottban is stabil játékra lesz képes és abszolút húzóemberré válik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik