MTI/AP/Franc Zhurda
Magyar foci sport

Nagy Ádám: Elkezdtünk valamit építeni, nem szeretnénk egy hét alatt lerombolni

Andorra ellen játssza következő világbajnoki selejtezős mérkőzését szerdán, a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott, amely két kijózanító pofonba szaladt bele a nyári Európa-bajnokság után. Előbb a világelithez tartozó, a nyári Eb-n döntőt játszó Anglia gázolt át Budapesten Marco Rossi csapatán, amely aztán vasárnap csalódást keltő játékkal kapott ki Albániában.

Kapcsolódó
Lipcsében is aggódva várták Gulácsi orvosi vizsgálatának eredményét
A hétvégén a Bayern Münchennel játszik a Leipzig.

Nagy Ádám a szerdai mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy dühösek magukra, de félreteszik az elmúlt egy hetet. Átbeszélték a dolgokat, azt, hogy mi működött például a franciák elleni döntetlen alkalmával, és most mi nem. Persze beszélni ezekről kevés, mindezt ki is kell vinni a pályára, tette hozzá.

Elkezdtünk valamit építeni, ami a szurkolók szeretetét is erősítette és nem szeretnénk ezt egy hét alatt lerombolni, ezért is van bennünk hatalmas motiváció, hogy Andorra ellen megmutassuk, vissza tudunk térni a helyes útra.

A legelső dolog, hogy mentálisan helyre tegyük egymást és saját magunkat. Ha pedig újra úgy tudunk küzdeni, mint ahogy tettük az Eb-n, nem lesz ebből ennél nagyobb probléma” – mondta a középpályás, aki az angol másodosztályú Bristol Cityből a Serie B-ben szereplő Pisához szerződött a nyáron.

Nagy szerint nem szabad olyan görcsösnek lenniük, mint voltak Anglia ellen. Domináns játék kell majd Andorra ellen, hogy a vendégcsapat érezze, esélye sincs a pontszerzésre. Erre erősített rá Marco Rossi is, a szövetségi kapitány arról beszélt, az elsődleges szempont, hogy nyerjünk, ráadásul jó játékkal nyerjünk. Két támadót tervez bevetni az olasz az elmondása szerint.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Luxus lenne alábecsülni az ellenfelünket, főleg két ilyen találkozó után
A szövetségi kapitány szerint az számít, hogy nyerjünk, a játék csak másodlagos.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!