Magyar foci

Nagy Ádám: Elkezdtünk valamit építeni, nem szeretnénk egy hét alatt lerombolni

MTI/AP/Franc Zhurda
MTI/AP/Franc Zhurda

Andorra ellen játssza következő világbajnoki selejtezős mérkőzését szerdán, a Puskás Arénában a magyar labdarúgó-válogatott, amely két kijózanító pofonba szaladt bele a nyári Európa-bajnokság után. Előbb a világelithez tartozó, a nyári Eb-n döntőt játszó Anglia gázolt át Budapesten Marco Rossi csapatán, amely aztán vasárnap csalódást keltő játékkal kapott ki Albániában.

Kapcsolódó
Lipcsében is aggódva várták Gulácsi orvosi vizsgálatának eredményét
A hétvégén a Bayern Münchennel játszik a Leipzig.

Nagy Ádám a szerdai mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, hogy dühösek magukra, de félreteszik az elmúlt egy hetet. Átbeszélték a dolgokat, azt, hogy mi működött például a franciák elleni döntetlen alkalmával, és most mi nem. Persze beszélni ezekről kevés, mindezt ki is kell vinni a pályára, tette hozzá.

Elkezdtünk valamit építeni, ami a szurkolók szeretetét is erősítette és nem szeretnénk ezt egy hét alatt lerombolni, ezért is van bennünk hatalmas motiváció, hogy Andorra ellen megmutassuk, vissza tudunk térni a helyes útra.

A legelső dolog, hogy mentálisan helyre tegyük egymást és saját magunkat. Ha pedig újra úgy tudunk küzdeni, mint ahogy tettük az Eb-n, nem lesz ebből ennél nagyobb probléma” – mondta a középpályás, aki az angol másodosztályú Bristol Cityből a Serie B-ben szereplő Pisához szerződött a nyáron.

Nagy szerint nem szabad olyan görcsösnek lenniük, mint voltak Anglia ellen. Domináns játék kell majd Andorra ellen, hogy a vendégcsapat érezze, esélye sincs a pontszerzésre. Erre erősített rá Marco Rossi is, a szövetségi kapitány arról beszélt, az elsődleges szempont, hogy nyerjünk, ráadásul jó játékkal nyerjünk. Két támadót tervez bevetni az olasz az elmondása szerint.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Luxus lenne alábecsülni az ellenfelünket, főleg két ilyen találkozó után
A szövetségi kapitány szerint az számít, hogy nyerjünk, a játék csak másodlagos.
Olvasói sztorik