Magyar foci

Lipcsében is aggódva várták Gulácsi orvosi vizsgálatának eredményét

MTI/AP/Franc Zhurda
MTI/AP/Franc Zhurda

A 26. percében járt az Albánia-Magyarország világbajnoki selejtező vasárnap, amikor Gulácsi Péter önfeláldozó módon kivetődött a kapujából, hogy felszedje a labdát Bekim Balaj elől. A végül 1-0-s győzelmet ünneplő hazaiak játékosa aztán térdével eltalálta a magyar válogatott kapus fejét, akit ápolni kellett, majd folytatta ugyan, de a félidőben lecserélte őt Marco Rossi és Dibusz Dénes állt be a helyére – a kapott gólnál már a ferencvárosi játékos állt a kapunk előtt.

Kapcsolódó
Távolodó vb, közeledő hullámvölgy: a válogatott szép nyarára rideg szeptember jött
A nyári Eb-eufóriára két pofon jött, a világbajnoki részvétel egyre távolodik, s Marco Rossi szövetségi kapitánynak lehet, megint bele kell nyúlnia a csapatjátékba, mielőtt a futballválogatott negatív spirálba kerül.

Gulácsi, valamint a sárga lapos eltiltásai miatt amúgy sem játszó Willi Orbán már elhagyták a válogatottat és visszatérnek a klubjukhoz, az RB Leipzighoz. A lipcseieknél is nagy volt az aggodalom Gulácsi sérülése miatt, szombaton ugyanis következik a Bayern München elleni rangadó.

A Kicker cikke szerint a hétfői vizsgálatok során nem találtak komolyabb sérülést a 32 éves kapusnál, aki így bevethető lesz a Bundesliga-rangadón.

A harmadik lipcsei légiósunkat, Szoboszlai Dominiket is visszarendelte volna a német klub, ám ő azt kérte, hogy maradhasson az Andorra elleni szerdai mérkőzésünkre is, amire engedélyt kapott. A magyar válogatott a kiábrándító albániai veresége után a negyedik helyen áll a csoportjában.

Kapcsolódó
Szoboszlai külön kérte a Lipcsétől, hogy maradhasson az Andorra elleni meccsre
Pedig úgy tűnt, ő is utazik haza Gulácsival és Orbánnal együtt.
Olvasói sztorik