Elmarad a Barcelona hétvégi bajnoki rangadója

Egy másik spanyol bajnokit is elnapoltak.
Kapcsolódó cikkek

Szombaton játszott volna egymással a Sevilla és a Barcelona a spanyol bajnokságban, de a spanyol sport legfelsőbb bíróságának (CSD) döntése szerint a találkozót egy későbbi, egyelőre még nem kijelölt időpontra halasztották. Ugyanez történt a Villarreal és az Alavés összecsapásával.

Ennek oka, hogy európai idő szerint pénteken hajnalban még meccseket rendeznek a dél-amerikai vb-selejtezőben, az ott szereplő labdarúgók nem szerepelhetnének spanyol klubjaikban a hétvégén. A Barca és a Sevilla jövő hét kedden ráadásul a Bajnokok Ligájában szerepel, azért is nem lehet egy nappal elcsúsztatni a találkozókat.

A Barca esetében ez mindössze az uruguayi védőt, Ronald Araujót érintené, a Sevillában viszont három argentin, Gonzalo Montiel, Marcos Acuna és Alejandro „Papu” Gomez nem léphetne pályára. A Villarrealból is argentin játékosok hiányoznának.

Korábban a La Liga egyébként már a két említett mérkőzés elhalasztását kérte, de a spanyol szövetség elutasította azt. A liga fellebbezett, így került képbe a CSD.

A többi nyolc mérkőzés a tervek szerint megy majd, így például Antoine Griezmann másodszor is bemutatkozhat az Atlético Madridban.