Nemzetközi foci

„Örökké a szívembe zártalak titeket” – Ronaldo elbúcsúzott a Juve-drukkerektől

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

Cristiano Ronaldo rendesen felbolygatta a nyári átigazolási piacot. Nemrég még amiatt fakadt ki, mert mindenféle találgatás jelent meg róla a sajtóban, majd az Udinese ellen váratlanul nem kezdett, megjelentek a hírek, miszerint el akarja hagyni a Juventust. Csütörtökön aztán ezt a csapattársakkal és a vezetőedzőjével is közölte, pénteken pedig bejelentette a Manchester United, hogy visszatér – a City is képben volt, de hivatalos ajánlatot végül nem tett.

Kapcsolódó
A Manchester United bejelentette: Cristiano Ronaldo visszatér
Még úgy volt, a Manchester City csaphat le rá, de végül korábbi klubja lett a befutó.

A 36 éves Ronaldo az Instagramon, üzenetben búcsúzott a Juventustól és szurkolóitól.

„Ma elhagyok egy nagyszerű csapatot, a legnagyobbat Olaszországban, az egyik legnagyobbat Európában. Szívemet-lelkemet a Juventusnak adtam, mindig is szerettem Torinót. A Bianconeri szurkolói tiszteltek, én pedig próbáltam ezt meghálálni azzal, hogy minden mérkőzésen harcoltam értük – minden szezonban, az összes sorozatban. Ha visszatekintünk, akkor rájövünk, volt pár szép sikerünk együtt. Nem mindent értünk el, amit szerettünk volna, de összességében szép közös történetet írtunk” – írta Ronaldo, aki aztán a klubhimnuszból idézett, majd így folytatta:

Mindig is egy leszek közületek. Részesei vagytok az én történetemnek és úgy érzem, én is a tiéteknek. Juve, Torino, bianconerik, örökké a szívembe zártalak titeket!

A támadó pályafutása első aranylabdáját 2008-ban, a Manchester United játékosaként nyerte, aztán a 2009-ben világrekordot jelentő 80 millió fontos összegért igazolt a Real Madridhoz. A 179-szeres portugál válogatott futballista a Premier League-ben 196 meccsen 84 gólt szerzett 2003 és 2009 között az MU színeiben. Nyolc trófeát, közte 2008-ban Bajnokok Ligáját, nyert a Manchester Uniteddel.

Mint ismert, ezen a nyáron Lionel Messi is klubot váltott, ő a PSG-ben folytatja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik