Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo közölte mindenkivel, hogy el akar menni a Juvéból

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP
Nagyban mennek a tárgyalások a Manchester Cityvel. Közben már az utódját is kinézte magának az olasz klub.

Újabb átigazolási szappanopera van kibontakozóban így augusztus végén. Bár nemrég még a közösségi felületein kérte ki magának Cristiano Ronaldo, hogy állandóan az ő lehetséges átigazolása a téma, az elmúlt napokban az ő nevével találkozhattunk a legtöbbet a PSG-ből elvágyódó Kylian Mbappéé mellett.

Kapcsolódó
„Megtöröm a csendet” – Cristiano Ronaldo a jövőjéről írt
Úgy érzi, el kellett mondani a saját álláspontját is.

A 36 éves Ronaldo a hírek szerint el akar menni a Juventusból és a Manchester City, amely lemaradt Harry Kane megszerzéséről (az angol válogatott csatár marad a Tottenhamben), szeretné megszerezni. Több sportoldal is arról írt, hogy az angol klub nem akar fizetni a portugálért, míg az olaszok nem akarják ingyen elengedni. Első körben Gabriel Jesúst kérték érte cserébe, de tőle meg nem akar megválni Pep Guardiola. Jorge Mendes, a korábbi Manchester United-játékos Ronaldo ügynöke így nagyban egyeztet a felekkel arról, hogyan is lehetne tető alá hozni az üzletet még most augusztusban, valamint arról mennyit is keresne ügyfele Angliában. Két évre igazolná le a City, de nem akarnak neki szezononként 31 millió eurót fizetni, amennyit a Juve ad neki jelenleg.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo is jöhet Debrecenbe játszani
Keretet hirdetett az a Portugália, amely a Nagyerdei Stadionban is pályára lép.

Közben az átigazolásokban elég megbízható információkkal rendelkező Fabrizio Romano azt írta a Twitterén, hogy Cristiano Ronaldo már a csapattársaival is közölte, hogy el akar menni. Emiatt nem kezdett az Udinese elleni bajnokin sem az első fordulóban – ahol 2-2-nél VAR-ral elvették egy gólját végül. Romano később azt tweetelte, hogy a portugál 40 perc után elhagyta a Juve edzőközpontját pénteken, ahová azért ment, hogy elbúcsúzzon a társaktól.

A Juventus is körbenéz a piacon, kit lehetne Ronaldo pótlására Torinóba vinni. Az első számú jelölt az a Moise Kean, aki a Juve saját nevelése, de 2019-ben eladták az Evertonnak, az előző szezont pedig a PSG-nél töltötte kölcsönben.

Olvasói sztorik