Nemzetközi foci

A Manchester United bejelentette: Cristiano Ronaldo visszatér

MIGUEL MEDINA / AFP
MIGUEL MEDINA / AFP

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy visszatér Cristiano Ronaldo a csapathoz. A játékos a napokban jelezte, hogy elhagyná a Juventust, és bár úgy tűnt, hogy a Manchester City igazolja le, pénteken elég komoly változás állt be, a City elállt az üzlettől végül korábbi klubja csapott le rá.

A szerződés részletei egyelőre nem ismertek, az átigazolási hírekben eléggé bennfentes Fabrizio Romano azt írta, hogy az angol klub 15 millió eurót fizet a Juventusnak, ahová még egy évig kötötte volna szerződés a 36 éves portugál támadót, az összeg bónuszok formájában további 8 millióval nőhet. Ronaldo 2023-ig ír alá.

Ronaldo 2009-ben hagyta el a klubot, miután a többi közt három bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Uniteddel, amelynek színeiben 292 mérkőzésen 118 gólt szerzett. Abban az évben akkori világrekordot jelentő összegért, 94 millió euróért szerződött a Real Madridhoz, ahol 438 találkozón 450-szer volt eredményes, a rengeteg trófea között volt két spanyol bajnoki cím és négy BL-győzelem.

Miután csalódott a spanyol klub elnökében, Florentino Pérezben, 2018-ban lett a Juventus játékosa, és bár ott is szerzett két bajnoki címet, miközben 134 mérkőzésen 101 gólja volt, a Bajnokok Ligájában nem sikerült vele elérni az áttörést.

Olvasói sztorik