GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Megtalálta új edzőjét a BL-ről az utolsó pillanatban lemaradó csapat

Őrületes edzőkeringő indult be a Serie A-ban az idény befejeztével.

A Juventus kirúgta Andrea Pirlót, hogy ismét korábbi edzőjét, Massimiliano Allegrit alkalmazza; a bajnoki címet besöprő Intertől elköszönt Antonio Conte, az új tréner pedig a Laziótól távozó Simone Inzaghi lett; Gennaro Gattuso pedig elhagyta a BL-helyről az utolsó fordulóban lemaradó Napolit, hogy a következő idényben már a Fiorentinát irányítsa.

Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, most már azt is tudni, kivel folytatja a Napoli: Gattuso utódja Luciano Spalletti lett, aki 2023-ig ír alá a csapathoz.

A 62 éves Spalletti legutóbb (2017 júniusa és 2019 májusa között) az Internél dolgozott, de volt a Zenit, a Roma és az Udinese edzője is. A Romával az olasz kupát kétszer, a Szuperkupát egyszer hódította el, a Zenittel pedig nyert két orosz bajnokságot, egy kupát, valamint egy Szuperkupát.

Frissítünk: szombat délelőtt a Napoli hivatalosan bejelentette az új edzőt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!