ANDREAS SOLARO / AFP
Nemzetközi foci sport

Egy szezon után kirúgta Pirlót a Juventus

A Juventus labdarúgóklub bejelentette, hogy egy szezon után menesztette Andrea Pirlo vezetőedzőt. A sorozatban kilenc bajnoki címet követően idén csak a negyedik helyen végzett a Juve, amelynek vezetői pénteken délelőtt közleményt adtak ki a klub korábbi játékosának távozásáról, ebben méltatták a 42 éves szakembert és megköszönték a munkáját.

Néhány hónapja Andrea Pirlo, a világ futballjának ikonja megkezdte új kalandját edzőként. Ehhez elsősorban bátorságra volt szüksége. Pirlónak ez csak az első lépés volt a minden bizonnyal briliáns edzői karrierjében

– írta a klub, hozzátéve, hogy Pirlo egy különösen nehéz időszakban vállalta el a feladatot, és egy folyamatosan változó periódusban kellett megvalósítania a saját elképzeléseit.

Kapcsolódó

A Juventusszal játékosként négyszer bajnok Pirlo edzői tapasztalat nélkül vette át az irányítást tavaly, és ugyan az Olasz Kupát és a Szuperkupát is megnyerte az együttessel, összességében mégis csalódást keltően szerepelt a csapat. A játéka a szezon nagy részében kifejezetten gyenge volt, a Bajnokok Ligájában már a 16 között kiesett a Juventus, a bajnokságban pedig – sorozatban megnyert kilenc szezon után – csak a negyedik helyen végzett, ráadásul az utolsó fordulóig úgy tűnt, kiszorul a legjobb négyből és nem szerepelhet a BL következő kiírásában.

Az olasz sajtó már csütörtökön kész tényként kezelte Pirlo menesztését, illetve azt, hogy Massimiliano Allegri visszatér a torinói kispadra, amelyen 2014 és 2019 között öt szezont töltött, minden idényében bajnok volt, négyszer az Olasz Kupát is megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer döntőbe jutott a Juventus.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!