Nemzetközi foci

Új útra, új célok felé indul Allegrivel a Juventus

Isabella BONOTTO / AFP
Isabella BONOTTO / AFP

Délelőtt menesztette Andrea Pirlót, délután pedig már be is jelentette Massimiliano Allegri érkezését a Juventus labdarúgócsapata, írta az MTI.

Kapcsolódó
Egy szezon után kirúgta Pirlót a Juventus
Nyert két kupát, mégis mennie kell.

A torinói klub pénteken délelőtt jelentette be, hogy egy szezon után menesztette Pirlót, amit az olasz sajtó már csütörtökön kész tényként kezelt.

Akárcsak azt, hogy Allegri visszatér a Juventus kispadjára, melyen 2014 és 2019 között öt szezont töltött. Mindegyik idényében bajnok volt a Juventus, amely ebben az időszakban négyszer az Olasz Kupát is megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig kétszer döntőbe jutott.

A klub elöljárói az utóbbi napokban felgyorsították a tárgyalásokat Allegrivel, mivel több nagy együttesnél – így például az olasz bajnok Internél, illetve a Real Madridnál – megüresedett az edzői pozíció, és Torinóban attól tartottak, hogy Allegri mástól is komoly ajánlatot kap.

Allegri egy olyan kispadot talál, amelyet nagyon jól ismer. Egy klubot, amelyet szeret, és amely viszontszereti őt, hogy együtt új útra, új célok felé indulhassanak

– írta közleményében a klub.

A távozó Pirlo edzői tapasztalat nélkül vette át az irányítást tavaly, és bár az Olasz Kupát és a Szuperkupát is megnyerte az együttessel, összességében mégis csalódást keltően szerepelt a csapat. A BL-ben már a 16 között kiesett, a bajnokságban pedig a sorozatban megnyert kilenc szezon után csupán a negyedik helyen végzett.

Ivan Juric lett a Torino edzője

A horvát Ivan Juric lett a Torino labdarúgócsapatának vezetőedzője. A klub pénteken erősítette meg a 45 éves szakember érkezését a klub honlapján, ahol azt is közölte, hogy három évre szóló megállapodást kötött vele. Juric délelőtt mondott le előző állomáshelyén, a szintén élvonalbeli Hellas Veronánál. Irányításával a Verona a tizedik helyen zárta az előző idényt, míg a Torino a 17. helyen végzett a Serie A legutóbbi szezonjában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik