Nemzetközi foci

Visszaült elnöki székébe a bolgár szövetség vezetője, aki másfél éve önként állt fel onnan

Harold Cunningham / UEFA via Getty Images / dpa Picture-Alliance via AFP
Harold Cunningham / UEFA via Getty Images / dpa Picture-Alliance via AFP

Döbbenetes fordulat állt be a bolgál labdarúgás életében, miután a 2019-ben lemondó Boriszlav Mihajlov úgy döntött, újra az országos szövetség elnöke lesz.

Mihajlov egy angolok elleni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett 6-0-s vereség után mondott le. Ezen a mérkőzésen kétszer is félbe kellett szakítani a játékot, mert a náci karlendítést sem nélkülöző hazai drukkerek folyamatosan huhogtak, amikor az angolok színes bőrű játékosainál volt a labda. Az UEFA végül kétmeccses zárt kapus büntetést osztott ki, a másodikat két évre felfüggesztve.

A történtek után Mihajlov és a szövetségi kapitány, Kraszimir Balakov is lemondott, a felvételeken pedig a korábbi aranylabdás Hriszto Sztoicskov egy amerikai csatornán elsírta magát.

Kapcsolódó
Mély szakadékból kapaszkodna vissza a magyarok Eb-pótselejtezős ellenfele
Georgi Dermendzsiev hisz a játékosaiban, pedig a legutóbbi 16 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak.

Ebből a zűrzavarból keresi a kiutat a Bolgár Labdarúgó Szövetség, amelynek elnöki székére már meg is találtak egy új jelöltet: a fantasztikus karriert maga mögött tudó Dimitar Berbatovot. Ennek ellenére váratlanul úgy döntött Mihajlov, hogy másfél év alatt kielemezte a történteket, kipihente magát és kész újra vezetni a szövetséget, egyúttal semmissé tette a felmondását és visszavette elnöki székét.

Azután, hogy bejelentettem, indulok a posztért, azonnal visszavonta a felmondását. Érzem, hogy megijedtek tőlem bizonyos emberek, pánikba estek. Amit tettek az legális, de morális értelemben… Azért számítottam erre. Nem adom fel a terveimet ettől még

idézi a Sky Sports a bolgár Darik rádiót.

A 2022-es elnökválasztás két indulója így aztán adott, a kimenetelre még egy évet várni kell majd.

Olvasói sztorik