Harold Cunningham / UEFA via Getty Images / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Visszaült elnöki székébe a bolgár szövetség vezetője, aki másfél éve önként állt fel onnan

Döbbenetes fordulat állt be a bolgál labdarúgás életében, miután a 2019-ben lemondó Boriszlav Mihajlov úgy döntött, újra az országos szövetség elnöke lesz.

Mihajlov egy angolok elleni Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett 6-0-s vereség után mondott le. Ezen a mérkőzésen kétszer is félbe kellett szakítani a játékot, mert a náci karlendítést sem nélkülöző hazai drukkerek folyamatosan huhogtak, amikor az angolok színes bőrű játékosainál volt a labda. Az UEFA végül kétmeccses zárt kapus büntetést osztott ki, a másodikat két évre felfüggesztve.

A történtek után Mihajlov és a szövetségi kapitány, Kraszimir Balakov is lemondott, a felvételeken pedig a korábbi aranylabdás Hriszto Sztoicskov egy amerikai csatornán elsírta magát.

Kapcsolódó
Mély szakadékból kapaszkodna vissza a magyarok Eb-pótselejtezős ellenfele
Georgi Dermendzsiev hisz a játékosaiban, pedig a legutóbbi 16 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak.

Ebből a zűrzavarból keresi a kiutat a Bolgár Labdarúgó Szövetség, amelynek elnöki székére már meg is találtak egy új jelöltet: a fantasztikus karriert maga mögött tudó Dimitar Berbatovot. Ennek ellenére váratlanul úgy döntött Mihajlov, hogy másfél év alatt kielemezte a történteket, kipihente magát és kész újra vezetni a szövetséget, egyúttal semmissé tette a felmondását és visszavette elnöki székét.

Azután, hogy bejelentettem, indulok a posztért, azonnal visszavonta a felmondását. Érzem, hogy megijedtek tőlem bizonyos emberek, pánikba estek. Amit tettek az legális, de morális értelemben… Azért számítottam erre. Nem adom fel a terveimet ettől még

idézi a Sky Sports a bolgár Darik rádiót.

A 2022-es elnökválasztás két indulója így aztán adott, a kimenetelre még egy évet várni kell majd.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!