Nemzetközi foci sport

Úgy kellett könyörögni az angoloknak, hogy lejátsszák az Eb-selejtezőt

Botrányokkal teletűzdelt meccset játszott az angol válogatott Bulgáriában hétfő este. Az Európa-bajnoki selejtező előtt már előre figyelmeztetett Gareth Southgate csapata: ha a hazai drukkerek rasszista rigmusokkal zaklatják a játékosokat, le fognak vonulni a pályáról.

Az angol válogatott kész levonulni a pályáról, ha úgy látja jónak
Kész terve van a csapatnak arra az esetre, ha rasszista megjegyzésekkel zaklatnák a játékosokat.

Az angolok aggodalma nem volt alaptalan, mivel a bolgárok szurkolóira a Csehország és a Koszovó elleni meccseken is panasz érkezett és hétfő este sem kellett sokat várnia az újabb incidensre. A hazai drukkerek nehezen viselték, hogy csapatukat lefocizta a vb-elődöntős, ezért hamar megtalálták a színesbőrű játékosokat megjegyzéseikkel.

Válaszul a játékvezető megállította a meccset a 28. percben és a hangosbemondó is szólt, hogy amennyiben ez folytatódik, a bíró lefújhatja a meccset. Később a 43. percben ugyanez a jelenet játszódott le és bár a renitens drukkerek maguktól távoztak végül, karlendítéssel és a középső ujjuk mutogatásával búcsúztak a focimeccstől.

Beintenek és karlendítéssel búcsúznak a bolgár drukkerek. Fotó: Catherine Ivill/Getty Images

A történtek után érthető módon zaklatottak voltak a vendégjátékosok és bár Anglia 4-0-ra vezetett szünetben, a BBC beszámolója szerint már nem akartak kijönni a második félidőre. Ivelin Popov, Bulgária csapatkapitánya a hazai szurkolókat, a bolgár szövetség pedig az angol válogatottat győzködte a szünetben.

Végül sikerült a vendégek lelkére beszélni és sikerült lejátszani a mérkőzést, az angolok 6-0-ra ütötték ki ellenfelüket, de biztos, hogy lesz a meccsnek utóélete az UEFA-nál.

Európa-bajnoki selejtezők, 8. forduló, hétfői mérkőzések

A-csoport
Bulgária–Anglia 0-6 (0-4)
Koszovó–Montenegró 2-0 (2-0)

B-csoport
Litvánia–Szerbia 1-2 (0-0)
Ukrajna–Portugália 2-1 (2-0)

H-csoport
Franciaország–Törökország 1-1 (0-0)
Izland–Andorra 2-0 (1-0)
Moldova–Albánia 0-4 (0-3)

Kiemelt kép: Catherine Ivill/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!