Nemzetközi foci

Úgy kellett könyörögni az angoloknak, hogy lejátsszák az Eb-selejtezőt

Botrányokkal teletűzdelt meccset játszott az angol válogatott Bulgáriában hétfő este. Az Európa-bajnoki selejtező előtt már előre figyelmeztetett Gareth Southgate csapata: ha a hazai drukkerek rasszista rigmusokkal zaklatják a játékosokat, le fognak vonulni a pályáról.

Az angol válogatott kész levonulni a pályáról, ha úgy látja jónak
Kész terve van a csapatnak arra az esetre, ha rasszista megjegyzésekkel zaklatnák a játékosokat.

Az angolok aggodalma nem volt alaptalan, mivel a bolgárok szurkolóira a Csehország és a Koszovó elleni meccseken is panasz érkezett és hétfő este sem kellett sokat várnia az újabb incidensre. A hazai drukkerek nehezen viselték, hogy csapatukat lefocizta a vb-elődöntős, ezért hamar megtalálták a színesbőrű játékosokat megjegyzéseikkel.

Válaszul a játékvezető megállította a meccset a 28. percben és a hangosbemondó is szólt, hogy amennyiben ez folytatódik, a bíró lefújhatja a meccset. Később a 43. percben ugyanez a jelenet játszódott le és bár a renitens drukkerek maguktól távoztak végül, karlendítéssel és a középső ujjuk mutogatásával búcsúztak a focimeccstől.

Beintenek és karlendítéssel búcsúznak a bolgár drukkerek. Fotó: Catherine Ivill/Getty Images

A történtek után érthető módon zaklatottak voltak a vendégjátékosok és bár Anglia 4-0-ra vezetett szünetben, a BBC beszámolója szerint már nem akartak kijönni a második félidőre. Ivelin Popov, Bulgária csapatkapitánya a hazai szurkolókat, a bolgár szövetség pedig az angol válogatottat győzködte a szünetben.

Végül sikerült a vendégek lelkére beszélni és sikerült lejátszani a mérkőzést, az angolok 6-0-ra ütötték ki ellenfelüket, de biztos, hogy lesz a meccsnek utóélete az UEFA-nál.

Európa-bajnoki selejtezők, 8. forduló, hétfői mérkőzések

A-csoport
Bulgária–Anglia 0-6 (0-4)
Koszovó–Montenegró 2-0 (2-0)

B-csoport
Litvánia–Szerbia 1-2 (0-0)
Ukrajna–Portugália 2-1 (2-0)

H-csoport
Franciaország–Törökország 1-1 (0-0)
Izland–Andorra 2-0 (1-0)
Moldova–Albánia 0-4 (0-3)

Kiemelt kép: Catherine Ivill/Getty Images

Olvasói sztorik