Nemzetközi foci

Bulgária aranylabdás legendája elsírta magát az angolok elleni meccset látva

Az angol válogatott 6-0-ra legyőzte a bolgár csapatot Szófiában, de a találkozó után a gólok helyett a helyi ultráké lett a főszerep. A bolgár drukkerek ugyanis úgy huhogtak és mutogattak a színes bőrű játékosoknak, hogy a játékvezető kétszer is megállította a játékot és a hangosbemondó, valamint a hazaiak csapatkapitánya kérlelte a nézőket, hogy viselkedjenek.

A következő zárt kapunál Orbán majd lemondatja Csányit?
A bolgár drukkerek sokadik rasszista balhéját a miniszterelnök már nem hagyta szó nélkül, és lemondatta a helyi futballelnököt. Jó lesz, ha a magyar szurkolók is okulnak a Szófiában történtekből.

Bulgáriában azóta is beszédtéma a meccs, sokan szégyenkeznek, amiért ez megtörténhetett, de ezer szóval felér, ami Hriszto Sztoicskovval történt. A bolgárok legendás korábbi csatára az Amerikai Egyesült Államokban ült a stúdióban szakértőként, amikor az Európa-bajnoki selejtezőket elemezték. Amikor szóba került a drukkerek viselkedése, az aranylabdás (1994), Aranycipős (1989) ikon elsírta magát.

Nem túlzás, ha azt állítjuk,

olyan ez a bolgároknak, mintha a mi szurkolóink miatt a még élő Puskás Ferenc sírva fakadna.

A történtekről készült felvételek egyébként bejárták a világot, a közösségi médiában többen Bulgária kizárását követelik. Az UEFA vizsgálatot indított a bolgár és angol szurkolók miatt, a bolgár szövetég (BFU) elnöke pedig már belebukott a balhéba.

Kiemelt kép: Joel Richardson/The Washington Post/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik