CLIVE BRUNSKILL / POOL / AFP
Nemzetközi foci sport

„Nem tetszik, és remélem nem történik meg” – a liverpooli játékos nem örül a Szuperligának

Érdekes helyzetbe került a Liverpool hétfőn: miután bejelentették, hogy 12 európai topklub megalapította az európai Szuperligát, a Pool volt az első az érintett csapatok közül, amely pályára lépett. Az 1-1-es döntetlennel végződött bajnoki előtt Jürgen Klopp beszélt a történtekről – nem volt elragadtatva – utána pedig a vendégcsapat játékosa, James Milner.

Csak a saját véleményemet tudom elmondani: nem tetszik, és remélem nem történik meg

– nyilatkozta Milner, aki egyébként az első az érintett labdarúgók közül, aki véleményt formált. Hozzátette, pont ugyanaz a problémája az új sorozattal, mint mindenki másnak, és nem könnyű a helyzet nekik, játékosoknak.

Kapcsolódó
„Mi tettük tönkre a futballt azzal, hogy két pofára zabáltuk”
Tizenkét renitens topklub megalakította az Európai Szuperligát, és most az a tervük, hogy a Bajnokok Ligája helyett a saját sorozatukban versenyeznek tovább a jövőben. Az UEFA és a nemzeti ligák egyelőre fenyegetőznek, de miről szól valójában a konfliktus?

Hazai oldalról Patrick Bamford nyilatkozott, aki arról beszélt, ahogy elnézte, nem tetszik az embereknek a Szuperliga ötlete, márpedig a foci a szurkolókért van, nélkülük semmit nem ér.

Elképesztő felhajtás alakul ki, amikor valakinek sérül a zsebe. Kár, hogy ez nincs mindig így, mint például a rasszizmus esetében

– mondta a Leeds játékosa.

A hétfői mérkőzés egyébként kis túlzással másodlagos volt, a szurkolók a stadionnál tüntettek, még a Leeds csapata és játékosai is kritikus üzenettel fogadták a liverpooliakat, illetve egy ponton egy repülő húzott maga mögött egy olyan üzenetet, hogy „Nemet a Szuperligára!”.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!