Nemzetközi foci

„Nem tetszik, és remélem nem történik meg” – a liverpooli játékos nem örül a Szuperligának

CLIVE BRUNSKILL / POOL / AFP
CLIVE BRUNSKILL / POOL / AFP

Érdekes helyzetbe került a Liverpool hétfőn: miután bejelentették, hogy 12 európai topklub megalapította az európai Szuperligát, a Pool volt az első az érintett csapatok közül, amely pályára lépett. Az 1-1-es döntetlennel végződött bajnoki előtt Jürgen Klopp beszélt a történtekről – nem volt elragadtatva – utána pedig a vendégcsapat játékosa, James Milner.

Csak a saját véleményemet tudom elmondani: nem tetszik, és remélem nem történik meg

– nyilatkozta Milner, aki egyébként az első az érintett labdarúgók közül, aki véleményt formált. Hozzátette, pont ugyanaz a problémája az új sorozattal, mint mindenki másnak, és nem könnyű a helyzet nekik, játékosoknak.

Kapcsolódó
„Mi tettük tönkre a futballt azzal, hogy két pofára zabáltuk”
Tizenkét renitens topklub megalakította az Európai Szuperligát, és most az a tervük, hogy a Bajnokok Ligája helyett a saját sorozatukban versenyeznek tovább a jövőben. Az UEFA és a nemzeti ligák egyelőre fenyegetőznek, de miről szól valójában a konfliktus?

Hazai oldalról Patrick Bamford nyilatkozott, aki arról beszélt, ahogy elnézte, nem tetszik az embereknek a Szuperliga ötlete, márpedig a foci a szurkolókért van, nélkülük semmit nem ér.

Elképesztő felhajtás alakul ki, amikor valakinek sérül a zsebe. Kár, hogy ez nincs mindig így, mint például a rasszizmus esetében

– mondta a Leeds játékosa.

A hétfői mérkőzés egyébként kis túlzással másodlagos volt, a szurkolók a stadionnál tüntettek, még a Leeds csapata és játékosai is kritikus üzenettel fogadták a liverpooliakat, illetve egy ponton egy repülő húzott maga mögött egy olyan üzenetet, hogy „Nemet a Szuperligára!”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik