Nemzetközi foci

A Pool pocsék estéje: zrika az ellenféltől és elbukott győzelem

LEE SMITH / POOL / AFP
LEE SMITH / POOL / AFP

A Liverpool nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel és a hatodik helyen maradt a Premier League-ben, miután a 32. fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Leeds vendégeként: a meccs első gólját az a Sadio Mané szerezte, aki az ezt megelőző kilenc bajnokiján nem volt eredményes, de Diego Llorente a 87. percben pontot mentett a hazaiaknak.

A mérkőzést elhomályosította az Európai Szuperkupa bejelentése. Ezt a sorozatot Európa 12 topcsapata alapította, köztük a Liverpool is, amelyet a saját szurkolói, sőt, az ellenfelek is kritizáltak: az öltözőben például olyan pólók várták a csapatot, amelyeken a BL-logó volt, mellette pedig a felirat „érdemeld ki”, a lelátóra is kifeszítettek egy nagy molinót. Ez nem annyira tetszett Jürgen Kloppnak, aki viccnek nevezte az egész akciót, miközben egyébként ő maga a meccs előtt azt nyilatkozta, megérti, ha az embereknek nem tetszik a bejelentés.

Kapcsolódó
Klopp a Szuperligáról: Megértem, hogy az emberek nem örülnek
A Liverpool menedzsere szerint a szurkolók és a csapat a legfontosabb, és nem szabad engedni, hogy bármi a kettő közé álljon.

Egy ember egyébként a liverpooli csapatbusz érkezésekor az ABBA Money, Money, Money c. számát játszotta szaxofonon, amihez túl sokat nem kell hozzáfűzni:

A Szuperligát hat angol – a Pool mellett a Manchester United, az Arsenal, a Tottenham Hotspur, a Chelsea és a Manchester City –, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. A terveik szerint húszcsapatos bajnokságban játszanának hétközi fordulókkal a jövőben, az UEFA ugyanakkor azzal fenyeget, hogy minden sorozatból (a hazai bajnokságokból is) kizárná a csapatokat, míg a játékosok nem szerepelhetnének a válogatottban, így az Eb-ken és a vébéken sem.

Kapcsolódó
Megszűnt létezni a futball, amit ismertünk
A nemzetközi futball jó ideje egy olyan egyirányú utcában halad, ahonnan nem lehet sem kitolatni, sem megfordulni benne. Két opció van, az elakadás és a permanens továbbhaladás. A Szuperligával a topklubok a továbbhaladás mellett tették le a voksukat.

Premier League, 32. forduló

Leeds -Liverpool 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik