LEE SMITH / POOL / AFP
Nemzetközi foci sport

A Pool pocsék estéje: zrika az ellenféltől és elbukott győzelem

A Liverpool nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel és a hatodik helyen maradt a Premier League-ben, miután a 32. fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Leeds vendégeként: a meccs első gólját az a Sadio Mané szerezte, aki az ezt megelőző kilenc bajnokiján nem volt eredményes, de Diego Llorente a 87. percben pontot mentett a hazaiaknak.

A mérkőzést elhomályosította az Európai Szuperkupa bejelentése. Ezt a sorozatot Európa 12 topcsapata alapította, köztük a Liverpool is, amelyet a saját szurkolói, sőt, az ellenfelek is kritizáltak: az öltözőben például olyan pólók várták a csapatot, amelyeken a BL-logó volt, mellette pedig a felirat „érdemeld ki”, a lelátóra is kifeszítettek egy nagy molinót. Ez nem annyira tetszett Jürgen Kloppnak, aki viccnek nevezte az egész akciót, miközben egyébként ő maga a meccs előtt azt nyilatkozta, megérti, ha az embereknek nem tetszik a bejelentés.

Kapcsolódó
Klopp a Szuperligáról: Megértem, hogy az emberek nem örülnek
A Liverpool menedzsere szerint a szurkolók és a csapat a legfontosabb, és nem szabad engedni, hogy bármi a kettő közé álljon.

Egy ember egyébként a liverpooli csapatbusz érkezésekor az ABBA Money, Money, Money c. számát játszotta szaxofonon, amihez túl sokat nem kell hozzáfűzni:

A Szuperligát hat angol – a Pool mellett a Manchester United, az Arsenal, a Tottenham Hotspur, a Chelsea és a Manchester City –, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke lett. A terveik szerint húszcsapatos bajnokságban játszanának hétközi fordulókkal a jövőben, az UEFA ugyanakkor azzal fenyeget, hogy minden sorozatból (a hazai bajnokságokból is) kizárná a csapatokat, míg a játékosok nem szerepelhetnének a válogatottban, így az Eb-ken és a vébéken sem.

Kapcsolódó
Megszűnt létezni a futball, amit ismertünk
A nemzetközi futball jó ideje egy olyan egyirányú utcában halad, ahonnan nem lehet sem kitolatni, sem megfordulni benne. Két opció van, az elakadás és a permanens továbbhaladás. A Szuperligával a topklubok a továbbhaladás mellett tették le a voksukat.

Premier League, 32. forduló

Leeds -Liverpool 1-1 (0-1)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!