Nemzetközi foci

Klopp a Szuperligáról: Megértem, hogy az emberek nem örülnek

LEE SMITH / POOL / AFP
LEE SMITH / POOL / AFP

Miközben a fél világ az Európai Szuperligáról beszél, az UEFA azzal fenyeget, hogy az érintett csapatokat minden létező sorozatból kizárná, a játékosokat pedig eltiltanák a világ- és Európa-bajnokságoktól, 12 alapító klub egyike, a Liverpool fontos meccsre készült a Leeds United ellen. A hétfő esti bajnoki előtt megkerülhetetlen téma volt a Szuperliga, Jürgen Kloppot kérdezték, a liverpooli menedzser ugyanis korábban bírálta magát az ötletet.

Kapcsolódó
Megszűnt létezni a futball, amit ismertünk
A nemzetközi futball jó ideje egy olyan egyirányú utcában halad, ahonnan nem lehet sem kitolatni, sem megfordulni benne. Két opció van, az elakadás és a permanens továbbhaladás. A Szuperligával a topklubok a továbbhaladás mellett tették le a voksukat.

„Nem változtak az érzéseim ezzel kapcsolatban. Vasárnap hallottam róla először [a csatlakozásról], nem sok információnk volt róla, csak amit az újságok írtak. Nem egyszerű. Az emberek nem örülnek neki, megértem őket. De többet nagyon nem tudok mondani, sem én, sem a játékosok nem voltak részesei a folyamatnak. Várjuk mi is, merre halad a történet” – nyilatkozta Klopp, aki azzal folytatta a Sky Sportsnak, hogy 53 éves, amióta benne van a profi fociban, a Bajnokok Ligája létezik. Ő személy szerint szereti azt, hogy küzdenek érte a csapatok, mint ahogy például most a West Ham Unitednek is megvan az esélye bekerülni a csoportkörbe, bár abban bízik, végül a Pool végez majd az első négyben.

Amit még el akarok mondani, hogy hallottam olyan dolgokat, amik nem tetszettek. A Liverpool több pár döntésnél. A labdarúgás legfontosabb részei a szurkolók és a csapat. Nem engedhetjük, hogy bármi a kettő közé álljon

– mondta a német menedzser, aki arról is beszélt, hallott azokról a transzparensekről, amiket a szurkolók készítetek, de kiemelte, a játékosok nem tettek semmi rosszat.

Kapcsolódó
Mi a francot keres ott egyáltalán a Juve? – komoly kritikákat kap a Szuperliga
A többi közt Sir Alex Ferguson is bírálta Florentino Pérezék ötletét.

Úgy érzi, most összefogásra van szükség, persze ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadni mindent. Nem tudja, miért jutott erre a döntésre a 12 klub, csak azt, hogy mindig a minél több pénz, a minél több mérkőzés a fontos. Ő maga is úgy fogalmazott, hogy kellenek is változások, de ezekre szerinte időt kell hagyni, hogy mindenki felkészülhessen rá.

Olvasói sztorik