Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szuperligások nélküli BL: jöhet a Fradi-PSG nyolcaddöntő?

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Akármerre néz az ember a sportsajtóban, mindenhol az európai Szuperligáról szóló cikkekbe botlik, ami nem is csoda, hiszen a jelenleg ismert futballsorozatokat, köztük a Bajnokok Ligáját alapjaiban változtatná meg, ha a nagyágyúk kiszállnának, és ezentúl egymás között focizgatnának.

Kapcsolódó
Példátlan fenyegetés a válasz a szuperligára – kitört a csúcsfutball háborúja
Az UEFA, engedve a nagy klubok nyomásának, a BL megreformálására készül, csakhogy a döntés előtt Európa legjobb csapatai közül 12 jelezte, inkább maguk rendelkeznének az általuk megkeresett pénz felett és elindítják a saját szuperligájukat. Az európai foci legkomolyabb pókerjátszmája zajlik a szemünk előtt.

A Szuperliga alapítói közé 12 csapat tartozik, ezek közül kilenc szerepelt a BL idei kiírásában, hét továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, és három, a Manchester City, a Chelsea és a Real Madrid ott van a legjobb négy között.

Az UEFA megpróbált keménykedni, és meglebegtette, hogy kizárja a Szuperligában részt vevő klubokat, és ezzel a gondolattal játszott el az egyik lengyel oldal, amely azt vezette le, hogy nézett volna ki az idei BL a renitensek nélkül.

A magyar bajnok Ferencváros a csoportkörben a Barcelonával és a Juventus is találkozott, két olyan csapattal, amely a jövőben nem kíván az UEFA által szervezett sorozatban szerepelni, inkább a Szuperligában viaskodna a többi naggyal.

A lengyelek szimulációja szerint így a Fradi az ukrán Dinamo Kijev mögött jutott volna tovább a csoportból, és a nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germainnel találkozott volna. Persze ez kicsit sántít, hiszen így olyan, mintha kétcsapatos lett volna a Fradi csoportja, de tudjuk, hogy ez csak egy játék, ami azt próbálja érzékeltetni, milyen fura lenne a BL az ismert nevek nélkül.

A szuperligás különítmény nélkül érezhetően gyengébb nyolcaddöntők jöttek volna össze, bár az Ajax-Mönchengladbach, a Salzburg-Sevilla vagy éppen a Leipzig-Atalanta párosítás nem hangzik rosszul, de azért nem is az a kategória, amihez hozzászokhattunk a BL-ben.

A nyolcból mindössze egy olyan párosítás van, amelyre tényleg sor került, de a Laziónak nem volt esélye a Bayern München ellen, a címvédő 6-2-es összesítéssel jutott tovább.

A kiemelt képen Tokmac Nguen, a Fradi játékosa látható a Barcelona elleni hazai BL-meccsen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik