Nemzetközi foci

Erős üzenettel tiltakoztak a Szuperliga ellen a Liverpool-szurkolók

Jon Super / POOL / AFP
Jon Super / POOL / AFP

Az Európai Labdarúgó Szövetség bejelentette ugyan a Bajnokok Ligája reformját, e szerint 2024-től a jelenlegi 32 helyett 36 csapat szerepel a főtáblán, és hat helyett tíz találkozó vár a klubokra, de lehet, az UEFA már elkésett.

12 csapat ugyanis jelezte, hogy megalakítja a Szuperligát, és ezentúl a BL-helyett itt mérkőznének meg egymással.

Kapcsolódó
Példátlan fenyegetés a válasz a szuperligára – kitört a csúcsfutball háborúja
Az UEFA, engedve a nagy klubok nyomásának, a BL megreformálására készül, csakhogy a döntés előtt Európa legjobb csapatai közül 12 jelezte, inkább maguk rendelkeznének az általuk megkeresett pénz felett és elindítják a saját szuperligájukat. Az európai foci legkomolyabb pókerjátszmája zajlik a szemünk előtt.

A szurkolók körében komoly ellenérzéseket váltott ki a Szuperliga, az egyik érintett csapat, a Liverpool drukkerei jelezték is, hogy csalódtak szeretett klubjukban.

„Szégyen. Nyugodj békében, LFC (1892-2021)!” – olvasható az egyik molinón, amit a Pool-drukkerek a stadionnál feszítettek ki, a másikon pedig csak annyit írtak, hogy ellenzik a Szuperligát.

Közzétette: Bleacher Report Football – 2021. április 19., hétfő

A koronavírus-járvány miatt az angol bajnokik nézők nélkül zajlanak, de a normális esetben a legszenvedélyesebb szurkolókat tömörítő lelátórész, a Kop tele volt zászlókkal és molinókkal. Egészen mostanáig, mert a Kopon helyet foglaló szurkolói csoportok jelezték, hogy a hétvégi, Newcastle elleni bajnokin nem lesznek kint a zászlók és a feliratok, ezzel fejezik ki tiltakozásukat a Szuperliga ellen.

Angliából hat klub tartozik a Szuperliga alapítói közé, a Liverpool mellett az Arsenal, a Chelsea, a Manchester United, a Manchester City és a Tottenham.

Kapcsolódó
Undorodik klubjától a Manchester United legendája
Gary Neville minden pontot elvenne a Szuperligába készülő hat PL-csapattól.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik