Nemzetközi foci

Orbán Viktor: A futball szépségét az adja, hogy nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

12 európai csapat összefogásával küszöbön áll az európai Szuperliga beindítása, amely alapjaiban változtatná meg a kontinens futballját.

Kapcsolódó
Példátlan fenyegetés a válasz a szuperligára – kitört a csúcsfutball háborúja
Az UEFA, engedve a nagy klubok nyomásának, a BL megreformálására készül, csakhogy a döntés előtt Európa legjobb csapatai közül 12 jelezte, inkább maguk rendelkeznének az általuk megkeresett pénz felett és elindítják a saját szuperligájukat. Az európai foci legkomolyabb pókerjátszmája zajlik a szemünk előtt.

A Szuperliga indulását sokan ellenzik, és köztük van Magyarország futballrajongó miniszterelnöke, Orbán Viktor is.

Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak

– áll Orbán MTI-hez eljuttatott közleményében. A miniszterelnök kijelentette, Magyarország támogatja az európai és a nemzetközi szövetséget, valamint az MLSZ-t a szövetségi versenyek integritásának védelme érdekében, akár nemzeti, akár európai szinten.

Orbán előtt korábban már Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik