Nemzetközi foci

Orbán Viktor levélben gratulált a Real Madrid elnökének

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója gratulált Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének újjáválasztásához.

Meggyőződésem, hogy az Ön sok évtizedes tapasztalata garanciát jelent arra, hogy a Real Madrid továbbra is megőrzi méltó helyét Spanyolország, Európa és a világ legsikeresebb klubjai között

olvasható Orbán Viktor levele a Puskás Akadémia honlapján megjelent levélben.

Kapcsolódó
A Liverpool csak riogatott, a Real és a City jutott BL-elődöntőbe
A Real Madrid simán, a Manchester City némi izgalmat követően lépett tovább az elődöntőbe. Előbbi csapatra a Chelsea, utóbbira a PSG vár majd.

Orbán Viktor számára nagy öröm, hogy Pérez vezetése alatt sikerült hozzájárulniuk közös hősük, Puskás Ferenc emlékének megőrzéséhez, valamint a magyar és a spanyol futballkapcsolatok megerősítéséhez.

„Büszkeséggel tölt el, hogy Európában elsőként Magyarországon, a Puskás Akadémián jött létre a RealTanoda program, amely immár tíz éve nyújt fejlődési lehetőséget a magyar fiataloknak, akik a Puskás-Suzuki-kupa küzdelmei során szemtől szemben is összemérhetik erejüket a Real Madrid legkiválóbb korosztályos együtteseivel. Bízom benne, hogy sikeres együttműködésünket az előttünk álló időszakban sikerül új magasságokba emelni” – írta Orbán Viktor.

Kapcsolódó
Mbappé vagy Haaland? A Real Madrid mindkét játékost vinné
Újraválasztották Florentino Pérezt, elég nagy célokat tűzött ki maga elé.

„Felelősségteljes munkájához jó egészséget és további sok sikert kívánok!” – zárja levelét a miniszterelnök.

A 74 éves Pérez, aki az elmúlt 12 évet megelőzően 2000 és 2006 között is irányította a Realt, gyakorlatilag automatikusan őrizte meg tisztségét, mivel a hétfői határidőig más nem kandidált, így egyetlen jelöltként, szavazás nélkül erősítették meg elnöki funkciójában 2025-ig.

A Real Madrid a szezonban harcban van a bajnoki címért és a Liverpool kiejtésével bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik