Marjai János / 24.hu
Magyar foci sport

Kubatov Gábor: A Szuperliga egy kartellre hasonlítana

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke nem támogatja a Szuperliga ötletét, derült ki a So Foot magazin interjújából.

A Fradi első embere kifejtette, hogy a Szuperliga ötlete csak a meghatározó klubok érdekeit szolgálja, hogy növeljék a bevételeiket. Kubatov elmondta, hogy 2024-ben lejár a nemzetközi futballnaptár, ezért kerül újra és újra napirendre a Bajnokok Ligájának reformja is.

Ha létrejön egy ilyen liga, az egy kartellre hasonlítana, mert a legnagyobb cégek és a topklubok határoznák meg a piac jövőjét. Ezzel ártanának a többi szereplőnek és a labdarúgó-szövetségeknek. Jelen helyzetben nehezen tudnánk elfogadni ezt a döntést, igaz, a pontos részletek ismerete nélkül nem könnyű állást foglalni. A Szuperliga zárt bajnokságként működne, vagyis az olyan kluboknak, mint a Ferencváros nem lenne esélye bejutni a sorozatba

– mondta Kubatov Gábor.

A Ferencváros vezetőjének szava azért is érdekes a kérdésben, mert éppen az olyan csapatokat érintené érzékenyen a változás, mint a Fradi, amely a legkisebb költségvetésű együttesként szerepelt a BL csoportkörében az idei szezonban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!