Nemzetközi foci

El lehet képzelni, milyen lenne egy bajnokság a Real, az Atlético és a Barca nélkül, de olyan úgyse lesz

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Megy az üzengetés az UEFA és a FIFA részéről, mióta 12 klub magyar idő szerint hétfő hajnalban megalapította az Európai Szuperligát.

Kapcsolódó
Megszűnt létezni a futball, amit ismertünk
A nemzetközi futball jó ideje egy olyan egyirányú utcában halad, ahonnan nem lehet sem kitolatni, sem megfordulni benne. Két opció van, az elakadás és a permanens továbbhaladás. A Szuperligával a topklubok a továbbhaladás mellett tették le a voksukat.

Az UEFA azzal fenyegetőzik, hogy kizárja a BL-ből a Szuperliga alapítói közé tartozó Chelsea-t, Real Madridot és Manchester Cityt, ami egyben az idei sorozat végét is jelentené, mert akkor egyedül a PSG maradna versenyben.

Kapcsolódó
Bekeményít az UEFA: azonnal kizárnák a BL-ből a szuperligás csapatokat
Ami azért is érdekes lenne, mert a négy elődöntős közül három csapat is érintett.

A Realon kívül még két másik csapat, a Barcelona és az Atlético Madrid csatlakozott a spanyol klubok közül a Szuperligához, véletlenül pont az a három brigád, amelyik jelenleg a bajnoki címért harcol.

A COPE nevű spanyol rádió értesülései szerint a három nagycsapatnak nem kell attól tartania, hogy a spanyol bajnokságból kizárják őket, mivel a liga vezetői eleve halva született ötletnek tartják a Szuperligát.

Ha a három dobogóst most azonnal kizárnák, akkor a spanyol bajnokság tabellája úgy nézne ki, hogy a Sevilla állna az élen, és nagyjából bajnoknak is lehetne tekinteni, mert 15 pont az előnye az őt követő Villarreal, és 16 a városi rivális Betis előtt.

A kiemelt képen Florentino Pérez, a Real Madrid, egyben a Szuperliga elnöke látható.

Olvasói sztorik