Gulácsiék két gólt ajándékoztak a Liverpoolnak, Mbappé hármat lőtt a Barcának

Két nagy védelmi hiba okozta az RB Leipzig vesztét Budapesten, miközben Kylian Mbappé mesterhármast lőtt Barcelonában.
Kapcsolódó cikkek

A németországi beutazási korlátozások miatt az RB Leipzig a Puskás Arénában látta vendégül Bajnokok Ligája-ellenfelét, a Liverpoolt. A magyar játékosokat is felvonultató együttesnek nem hozott szerencsét a pálya, 2-0-ra kikapott a BL-nyolcaddöntő első meccsén.

Rögtön bekezdett az RB Leipzig, az első percekben meg tudta lepni a Liverpoolt, sőt Dani Olmo csukafejese a jobb kapufán csattant. Apránként átvette azonban a játék irányítását az angol csapat és Mohamed Szalah kiugratásánál már Gulácsi Péternek kellett nagyot védenie. A félidő derekán is a magyar kapus lett a főszereplő, egy Sadio Manénak címzett indításra mozdult ki jól, majd Andrew Robertson távoli emelésénél is biztosított, még ha nem is kellett labdához érnie.

Térfélcsere után Christopher Nkunku került hatalmas helyzetbe egy perc alatt, ezt Alisson védeni tudta, ezután viszont érthetetlen hibát követett el Marcel Sabitzer, az elcsúszó Klostermann mögött szinte indította Szalahot, aki egy az egyben nem hibázott.

Percekkel később Mukiele nézett el rém csúnyán egy előre ívelt labdát, ezt Mané értékesítette, innentől pedig már kevés erő és kreativitás szorult a licpcsei támadásokba, a Liverpool pedig magabiztosan behúzta 2-0-ra a meccset.

Eközben a Paris Saint-Germain Barcelonába látogatott, ahol hiába talált be Lionel Messi tizenegyesből, Kylian Mbappé perceken belül egyenlíteni tudott. A második félidőben ráadásul ellentámadásból is betalált Mbappé, majd Moise Kean fejelhetett teljesen tisztán, mielőtt a hajrában Mbappé befejezte volna mesterművét egy mesterhármassal.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

RB Leipzig-Liverpool 0-2 (0-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Slavko Vincic (szlovén)
RB Leipzig: Gulácsi – Mukiele (Orbán – 65.), Klostermann, Upamecano, Angelino – Sabitzer, Kampl (Hvang – 73.), Haidara (Poulsen – 65.) – Adams, Olmo, Nkunku
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson – Wijnaldum, Jones, Thiago (Oxlade-Chamberlain – 72.) – Mane, Salah (N. Williams – 90.), Firmino (Shaqiri – 72.)
Gól: Szalah (53.), Mané (58.)

Barcelona-PSG 1-4 (1-1)
Gól: Messi (27) ill. Mbappé (32., 65., 85.), Kean (70.)