Nemzetközi foci

Koeman: Bizonyos embereknek az a céljuk, hogy ártsanak Messinek

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Az Athletic Bilbao ellen tért vissza a spanyol Szuperkupa-döntőben történt kiállítása után Lionel Messi, aki egy pazar szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a Barcelonának.

Kapcsolódó
Míg mindenki Messi fizetéséről beszél, ő lőtt egy bámulatos gólt
Úgy nyert 2-1-re a Barcelona, hogy három játékosa is betalált, csak épp Jordi Alba rossz kapuba.

Messi már a meccs előtt is beszédtémát szolgáltatott, mivel az El Mundo nevű spanyol lap nyilvánosságra hozta a 2017-es szerződését, ami alapján szinte felfoghatatlan összeget, 555 millió eurót kap négy év alatt a Barcelonától.

Kapcsolódó
Az egész világ lehidal a Lionel Messi szerződésében szereplő összegtől
A spanyol lap, az El Mundo azt állítja, száz százalékig biztos benne, hogy az argentin labdarúgó szerződése, amit vasárnap nyilvánosságra hoztak, valódi.

Az argentin klasszis szerződése természetesen a Bibao elleni győzelem után is téma volt, és Ronald Koeman, a Barca edzője azt mondta, szerinte ki kellene rúgni azt a személyt, aki kiszivárogtatta a sajtónak a szerződés részleteit. Koeman az elmúlt napokban hihetetlenül motiváltnak látta Messit, és úgy érzi, azzal, hogy a pénzügyein csámcsog a fél világ, csak ártani akarnak neki.

Tisztelni kell Messit, és azt, amit a spanyol futballért tett. Bizonyos embereknek érdekükben áll, hogy Messinek és a klubnak gondot okozzanak. Nekünk azonban folytatni kell a munkát, és figyelmen kívül hagyni az áskálódást. Ha a szerződés adatait valaki házon belülről adta ki, annak nem lehet jövője a klubnál

– mondta a Barcelona edzője.

A győzelemmel a Barca a második helyen áll a tabellán, igaz, tíz pont a hátránya az egy meccsel kevesebbet játszó Atlético előtt.

Olvasói sztorik