Nemzetközi foci

Az egész világ lehidal a Lionel Messi szerződésében szereplő összegtől

BARCELONA FC PRESS OFFICE / AFP
BARCELONA FC PRESS OFFICE / AFP

A spanyol lap hosszú hónapok munkájával jutott el addig, hogy azt állítja, kezében van az a munkaszerződés, amelyet a Barcelona csillaga 2017. novemberében Josep Maria Bartomeu klubelnökkel kötött. Az elmundo.es azt állítja, száz százalékig biztos a dokumentum valódiságában, amelyből exkluzív információkat közöl.

Kiderült:

Lionel Messi kicsit több, mint 555 millió eurót (nagyjából 200 milliárd forintot) keres négy év alatt.

A szerződés ezt az alapfizetést fejeli meg további, első sorban elért sportcélokon alapuló bónuszokkal. A lap azt írja,

  • a szerződést katalán nyelven írták, nem sokban különbözik a normál munkaszerződéstől, de természetesen, ha megnézzük a számokat, akkor a dolgok megváltoznak.
  • az 555 millió euró nagyjából megfelel a spanyol kormány koronavírus-járványt ellensúlyozandó gazdasági támogatásra fordított összegének.
  • A Barcelona nagyjából egy milliárd eurós tartozást görget maga előtt, így a Lional Messinek fizetendő összeg ennek nagyjából ennek a fele.
  • A lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott a szerződéséből.
  • Egy januári kimutatás szerint a Barcelona a világ leggazdagabb labdarúgóklubja, amely tavaly 715,1 millió eurós bevétellel zárt.
  • A spotrac.com szerint a négy év alatt 555 millió euró minden idők legmagasabb sportfizetése, meghaladja a világ legjobban fizetett sportsztárjainak, az NBA-ben kosarazó LeBron James, vagy az NFL-irányító Tom Brady sporttal keresett jövedelmét is.

Őszintén szólva cseppet sem csodálkozunk, hogy a fenti nyitóképünkön a kis zseni ennyire vigyorgott, amikor 2017. november 25-én Josep Maria Bartomeu (balra) mellett odakanyarította a nevét a 2021 nyaráig szóló szerződéshosszabbítására. Más kérdés, 2021. január 31., vasárnaptól, hogyan tekint rá és Bartomeu ex elnökre Barcelona, Spanyolország és a világ.

Olvasói sztorik