BARCELONA FC PRESS OFFICE / AFP
Nemzetközi foci sport

Az egész világ lehidal a Lionel Messi szerződésében szereplő összegtől

A spanyol lap hosszú hónapok munkájával jutott el addig, hogy azt állítja, kezében van az a munkaszerződés, amelyet a Barcelona csillaga 2017. novemberében Josep Maria Bartomeu klubelnökkel kötött. Az elmundo.es azt állítja, száz százalékig biztos a dokumentum valódiságában, amelyből exkluzív információkat közöl.

Kiderült:

Lionel Messi kicsit több, mint 555 millió eurót (nagyjából 200 milliárd forintot) keres négy év alatt.

A szerződés ezt az alapfizetést fejeli meg további, első sorban elért sportcélokon alapuló bónuszokkal. A lap azt írja,

  • a szerződést katalán nyelven írták, nem sokban különbözik a normál munkaszerződéstől, de természetesen, ha megnézzük a számokat, akkor a dolgok megváltoznak.
  • az 555 millió euró nagyjából megfelel a spanyol kormány koronavírus-járványt ellensúlyozandó gazdasági támogatásra fordított összegének.
  • A Barcelona nagyjából egy milliárd eurós tartozást görget maga előtt, így a Lional Messinek fizetendő összeg ennek nagyjából ennek a fele.
  • A lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott a szerződéséből.
  • Egy januári kimutatás szerint a Barcelona a világ leggazdagabb labdarúgóklubja, amely tavaly 715,1 millió eurós bevétellel zárt.
  • A spotrac.com szerint a négy év alatt 555 millió euró minden idők legmagasabb sportfizetése, meghaladja a világ legjobban fizetett sportsztárjainak, az NBA-ben kosarazó LeBron James, vagy az NFL-irányító Tom Brady sporttal keresett jövedelmét is.

Őszintén szólva cseppet sem csodálkozunk, hogy a fenti nyitóképünkön a kis zseni ennyire vigyorgott, amikor 2017. november 25-én Josep Maria Bartomeu (balra) mellett odakanyarította a nevét a 2021 nyaráig szóló szerződéshosszabbítására. Más kérdés, 2021. január 31., vasárnaptól, hogyan tekint rá és Bartomeu ex elnökre Barcelona, Spanyolország és a világ.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!