Nemzetközi foci

Messi után a Barca is támadásba lendült

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Ahogy arra számítani lehetett, a Barcelona is jelezte, hogy jogi lépéseket tesz az El Mundo Deportivo ellen, miután a lap nyilvánosságra hozta azt a 2017-es szerződést, amiből kiderül, Lionel Messi milyen feltételekkel hosszabbított a klubbal.

Ahogyan az argentin futballista, úgy a Barca sem cáfolta a szerződésbe foglaltakat.

Kapcsolódó
Lionel Messi őrült fenyegetőzésbe kezdett
A Barcelona 33 éves csillaga a szerződése tartalmát nem cáfolta, ellenben egész pályafutását befolyásoló döntést lengetett be.

Márpedig az El Mundo azt írta, hogy Messi 2017-ben világrekord összegért, több mint 555 millió eurós (nagyjából 200 milliárd forintos) fizetésért írt alá ismét. Ebből 510 milliót már meg is kapott a játékos.

Kapcsolódó
Az egész világ lehidal a Lionel Messi szerződésében szereplő összegtől
A spanyol lap, az El Mundo azt állítja, száz százalékig biztos benne, hogy az argentin labdarúgó szerződése, amit vasárnap nyilvánosságra hoztak, valódi.

A szerződés részleteinek napvilágra kerülése különösen érzékenyen érintheti a Barcelonát, lévén a klub a hírek szerint több mint egymilliárd eurós adósságot görget maga előtt. A Barca azt mindenképpen fontosnak tartotta leszögezni, hogy semmi köze ahhoz, hogy a Mundo nyilvánosságra hozta ezt a dokumentumot.

A 33 éves Messi tavaly el akarta hagyni a Barcát, végül maradt, elsősorban azért, mert nem akart pereskedni a klubbal. A nyáron lejár ez a szerződése és egyáltalán nem kizárt, hogy tényleg váltani fog.

Olvasói sztorik