Nemzetközi foci

Lionel Messi őrült fenyegetőzésbe kezdett

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

A elmundo.es hosszú hónapok munkájával jutott el addig, hogy vasárnapi számában azt közölte, kezében van az a munkaszerződés, amelyet Lionel Messi 2017. novemberében Josep Maria Bartomeu klubelnökkel írt alá. A spanyol lap meggyőződéssel állítja, a valódi okirat van a birtokában és abban az szerepel, hogy a Barca klasszisa kicsit több, mint 555 millió eurót (nagyjából 200 milliárd forintot) keres négy év alatt, avagy 2021. nyaráig bezárólag.

Kapcsolódó
Az egész világ lehidal a Lionel Messi szerződésében szereplő összegtől
A spanyol lap, az El Mundo azt állítja, száz százalékig biztos benne, hogy az argentin labdarúgó szerződése, amit vasárnap nyilvánosságra hoztak, valódi.

Nos, a hír megjelenése után pár órával Messi dühbe gurult és ugyan nem tagadta a napvilágra került szerződése tartalmát, az abban szereplő összeget, ellenben a katalán rádió információja szerint jogi lépésekre készül a spanyol lappal szemben.

Sőt, más spanyol lapinformációk szerint a 33 éves argentin zseni azt is belengette, ha a szerződése további részleteit is kiszivárogtatja a lap, netán a családjával kapcsolatban napvilágot látnak újabb információk, úgy bejelenti távozási szándékát.

A Barcelona nagyjából egy milliárd eurós adósságán ez mit sem segít, lévén a klub már 510 milliót átutalt Messinek a szerződése szerint.

Előzmények:

Az elmundo.es  azt is írta, hogy a szerződés értelmében

  • az alapfizetésen túl további, első sorban elért sportcélokon alapuló bónuszok is járnak.
  • A szerződést katalán nyelven írták, nem sokban különbözik a normál munkaszerződéstől, de természetesen, ha megnézzük a számokat, akkor a dolgok megváltoznak.
  • Az 555 millió euró nagyjából megfelel a spanyol kormány koronavírus-járványt ellensúlyozandó gazdasági támogatásra fordított összegének.
  • A Barcelona nagyjából egy milliárd eurós tartozást görget maga előtt, így a Lional Messinek fizetendő összeg ennek nagyjából ennek a fele.
  • A lap emlékeztetett arra, hogy a 33 éves csatár 510 milliót már megkapott a szerződéséből.
  • Egy januári kimutatás szerint a Barcelona a világ leggazdagabb labdarúgóklubja, amely tavaly 715,1 millió eurós bevétellel zárt.
  • spotrac.com szerint a négy év alatt 555 millió euró minden idők legmagasabb sportfizetése, meghaladja a világ legjobban fizetett sportsztárjainak, az NBA-ben kosarazó LeBron James, vagy az NFL-irányító Tom Brady sporttal keresett jövedelmét is.

Olvasói sztorik