Nemzetközi foci

Míg mindenki Messi fizetéséről beszél, ő lőtt egy bámulatos gólt

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

2-1-re nyert otthon a Barcelona az Athletic Bilbao ellen a spanyol bajnokságban, így a Real Madridot megelőzve feljött a második helyre. Lionel Messi és Antoine Griezmann is betalált, Jordi Alba pedig öngólt lőtt.

Kapcsolódó
Lionel Messi őrült fenyegetőzésbe kezdett
A Barcelona 33 éves csillaga a szerződése tartalmát nem cáfolta, ellenben egész pályafutását befolyásoló döntést lengetett be.

A Mundo Deportivo robbantotta a bombahírt, miszerint Messi olyan szerződést írt alá 2017-es hosszabbításakor, amely szerint négy év alatt bő 555 millió eurót keres. Sem a labdarúgó, sem a klub nem cáfolta a hírt, ugyanakkor jogi lépéseket helyeztek kilátásba. Mindezek után kíváncsian várhatta mindenki, Messi mit nyújt az Athletic Bilbao ellen.

Az argentin kezdett, és ugyan a meccs elején kihagyott egy ziccert, a 20. percben bámulatos szabadrúgásgólt lőtt.

Összességében labdával és anélkül is jól nézett ki a Barcelona az első félidőben, ám mindez egy pillanat alatt omlott össze, amikor a 49. percben a menteni igyekvő Jordi Alba a saját kapujába lőtte a labdát. Ez láthatóan megfogta a hazai csapatot, hosszú percekbe telt, amíg ismét kézbe tudta venni az irányítást. A 74. percben lett meg ismét a vezetés, Griezmann érkezett üresen a kapu elé és váltotta gólra a ziccert – érdekesség, hogy legutóbb épp a Bilbao ellen volt eredményes (kétszer) a Szuperkupa-döntőben, amit aztán elveszített a Barcelona. Messin nem nagyon érződött a nagy felhajtás a fizetése körül, a meccs legjobbja volt, a gólja mellett 11 sikeres csele volt, 19-ből 16 párharcát nyerte meg a földön, miközben három kulcspasszt is kiosztott.

Kapcsolódó
Piszkosul hiányozhat Luis Suárez a Barcának
Úgy fest, ez a szezon az Atlético Madridé lehet, amely már tíz ponttal vezeti a spanyol bajnokságot.

A Barca 2-1-es győzelmével pontszámban beérte és meg is előzte a Real Madridot, és már a második. Ugyanakkor tíz pont a hátránya az Atlético Madrid mögött, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

La Liga, 20. forduló

Barcelona – Athletic Bilbao 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik