Nemzetközi foci

A Barca elnökjelöltje már tudja, hogyan tartaná meg Messit

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP

Lionel Messi valahogy nem az igazi a mostani idényben, próbálkozik, hajt, még gólokat is szerez, igaz, főleg tizenegyesből, de gyakran tűnik kedvetlennek és kissé kiégettnek.

Kapcsolódó
Lehet-e még tüzet csiholni az egyre inkább elfáradó Messi-Barca románcba?
A zseni, akit mindenki csodált, hogy úgy dönt el meccseket, hogy lerí róla a futball élvezete, fásult, kedvetlen és látszólag szenved. Nyáron el akart menni a Barcából, és nem kizárt, hogy Guardiola manchesteri hosszabbítása jól jön még neki.

A Barcelonánál januárban választják meg a lemondott elnök, Josep Maria Bartomeu utódját, és az elnökjelöltek számára is fontos kampánytéma, hogy mi lesz Messivel, akinek jövő nyáron lejár a szerződése, és ha nem hosszabbít, akkor januárban elkezdhet tárgyalni az iránta érdeklődőkkel, például a Manchester Cityvel.

A BBC interjút készített az egyik elnökjelölttel, Victor Fonttal, aki azt mondja, Messi maradásának a feltétele, hogy azt érezze, ismét versenyképes a Barcelona, hogy az új vezetés biztató jövőképet vázoljon fel a számára. Font azt is kiemelte, Messi 13 éves kora óta van a klubnál, és a Barcához fűződő kapcsolata, szövetsége nem érhet véget a pályafutása végén, hanem utána is folytatódnia kell.

Fontnak és a stábjának nemcsak Messivel vannak komoly tervei, hanem azzal a Josep Guardiolával is, aki jelenleg a Manchester City edzője, de ezer szállal kapcsolódik a katalán klubhoz, amelynek volt játékosa is, valamint komoly sikereket elérő edzője is.

Tudjuk, hogy Pep egyszer majd vissza akar térni. Reméljük, tudunk olyan körülményeket teremteni, hogy újra számíthassunk Pep tehetségére a klubunknál

– mondta Font Guardioláról, aki egyébként nemrég hosszabbította meg a szerződését a Cityvel.

Az elnökjelölt hálálkodott egy sort a jelenlegi edzőnek, Ronald Koemannak, aki nehéz helyzetben ült le a kispadra, és bíznak benne, hogy az előző idénnyel ellentétben ezúttal sikerül megnyerni valamelyik sorozatot. Mivel az elnökválasztásra egy héttel az átigazolási időszak zárása előtt kerül sor, így Font szerint nem lesz jelentősége annak a választás kimenetelében, hogy a jelöltek milyen játékosok nevét bedobva kampányolnak majd.

Olvasói sztorik