Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mivel már mindenki erről beszél, Griezmann is megszólalt Messi-ügyben

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Eric Olhats sikeresen elérte, hogy hetekig róla beszéljen mindenki. Antoine Griezmann korábbi ügynöke és mentora a válogatott szünetben adott olyan nyilatkozatot, mely szerint Lionel Messi terrorja miatt nem tudott a francia támadó egyelőre kibontakozni a Barcelonánál. A sajtó persze felkapta a történetet, azóta mindenki az argentinnal foglalkozik, aki a válogatottból visszatérve már csak annyit vetett oda az újságíróknak, hogy unja, mindenért ő a hibás.

Lehet-e még tüzet csiholni az egyre inkább elfáradó Messi-Barca románcba?
A zseni, akit mindenki csodált, hogy úgy dönt el meccseket, hogy lerí róla a futball élvezete, fásult, kedvetlen és látszólag szenved. Nyáron el akart menni a Barcából, és nem kizárt, hogy Guardiola manchesteri hosszabbítása jól jön még neki.

Kissé megkésve, de Griezmann úgy érezte, reagálnia kell neki is, Jorge Valdanónak nyilatkozva beszélt a kialakult helyzetről. Azt mondta, hogy Olhats nagyon fontos szerepet töltött be az életében, azonban már nem tartják a kapcsolatot, ennek oka, hogy a játékos meghívta az esküvőjére, de korábbi mentora nem ment el. Épp ezért nem is mondhatott neki semmit a Barcáról, mivel már rég nem beszélnek.

Leo tudja, hogy tisztelem. Amikor megérkeztem, beszélgettünk, mondta, hogy amikor először visszautasítottam [a Barcelona első megkeresését], az bosszantotta, de amint csapattársak lettünk, egyből mindenben mellém állt. És ezt érzem is a mindennapokban

mondta a világbajnok francia, akinek a nagybátyja is nyilatkozott a sajtóban, de róla meg azt mondta, nem érti, hogy működik a futball világa és meggondolatlan kijelentéseket tett.

Griezmann elismerte, hogy eddig valóban nem tudta lenyűgözni a drukkereket, de szerinte leginkább az nem segítette a barcás időszakában, hogy már a harmadik edzővel dolgozik együtt, és jelenleg az is ellene dolgozik, hogy az elnöki pozícióra pályázó jelöltek abból csinálnak nyílt vitát, hogy megérte-e őt leigazolni vagy sem.

Ha hasítana a csapat, persze keveseb szóbeszéd lenne, de a Barcelona egyelőre szenved a szezonban, a bajnokságban csak a 12. helyen áll, Josep Maria Bartomeu elnök már belebukott az elmúlt évek hullámzásába, Lionel Messi szerződése pedig lejár a nyáron és könnyen elképzelhető, hogy a Manchester Citynél folytatja – a lapok szerint legalábbis. Kedden ugyanakkor már ki is harcolhatja a továbbjutást a Bajnokok Ligájában, a kijevi útra ugyanakkor nem ment az argentin, aki kapott egy kis pihenőt.

Olvasói sztorik