Nemzetközi foci

Hamis személyazonossággal, 69 éves hajléktalanként kezelték a leukémiás fociedzőt

Sinisa Mihajlovic meglehetősen megosztó volt játékosként, a középpályásként induló, majd később védővé avanzsáló, fantasztikus rúgótechnikával megáldott szerb ugyanis taposott, köpött, beszólt, ha úgy adódott.

Azt viszont nem lehetett elvitatni, hogy hatalmas harcos volt, és ez a mentalitását akkor is megőrizte, amikor kiderült róla, hogy leukémiás.

Drámai bejelentést tett Nagy Ádámék edzője
Nem fél, hanem bátran szembenéz a súlyos betegséggel.

“Ha valaki megbetegszik, az nem vétség vagy hiba. Csak egyszerűen megtörténik. A világ hirtelen rád zuhan, neked pedig reagálnod kell. Mindenkinek a maga módján. Az igazság az, hogy nem vagyok hős. Olyan fickó vagyok, aki azt hangoztatta, egy háborút bátorsággal lehet megnyerni. De miután megtudtam, hogy leukémiás vagyok, féltem, sírtam, és azt kérdeztem, miért? Könyörögtem az Istenhez, hogy segítsen. Akiknek nem sikerül legyűrni a betegséget, azok sem vesztesek. Nincs recept a biztos felépülésre, legalábbis én nem találkoztam ilyennel.

Lehetsz te nagy harcos, de az orvosok segítsége nélkül ez mit sem ér. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy nem veszíted el az élni akarás vágyát. Én is azt tettem, amihez értek, harcoltam és nem adtam fel, de minden más az orvosokon múlt. Ma már minden pillanatot kiélvezek, korábban ez nem így volt, de a betegség jobb emberré tett, aki mindig félig telinek látja a poharat. Csak két dolog számít, az egészség és a szeretet

– hangzott Mihajlovic nagyon erős monológja.

A Bologna edzőjeként dolgozó szakember elárulta, a kórházban hamis személyazonosságot kapott, Cgikjltfr Drnovsk néven, 69 éves hajléktalanként szerepelt a nyilvántartásban, hogy a kíváncsiskodók ne találjanak rá.

„Az első két kemoterápia után tényleg úgy néztem ki, mint egy 69 éves. Még csak pár hete tartottak a kezelések, amikor a Bologna a Veronával játszott az előző idény első fordulójában, és könyörögtem az orvosnak, hogy engedjen el. 75 kilós voltam és mindössze 300 vörösvértest volt a szervezetemben, a játékoskijáróban pedig éreztem a szánakozó tekinteteket. Amikor visszanéztem a meccset, nem ismertem fel magam. De át akartam adni egy üzenetet az embereknek, mégpedig azt, hogy nem kell szégyellni a betegséget”.

Mihajlovicnak már elkészült Életem meccse című önéletrajzi könyve, amelyben gyerekkori nehézségei mellett a pályafutásáról, valamint a betegségéről is őszintén mesél. Csapata, a Bologna 6 pontjával a 14. helyen áll a Serie A-ban.

Kiemelt kép: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olvasói sztorik