Nemzetközi foci

A súlyos beteg edző a kórházat is otthagyta, hogy ott lehessen a szezon első meccsén

Döntetlennel kezdte a bajnokságot a Bologna focicsapata, amely a Verona vendégeként játszott 1-1-et. A találkozó érdekessége, hogy a bolognai kispadnál ott volt Szinisa Mihajlovics, a vezetőedző, aki leukémia miatt kemoterápiás kezelést kapott heteken át. A mérkőzés előtt jelentette csak be a klub, hogy ott lesz a találkozón, még saját játékosait is meglepte a döntése.

Már korábban is mondta, hogy itt szeretne lenni a nyitómeccsen, de nem hittük, hogy valóban el tud jönni. Nagyon boldogok voltunk, hogy meglepett minket, tényleg egy extra löketet adott a jelenléte. Azt viszont sajnáljuk, hogy nem tudtuk győzelemmel meghálálni mindezt. (…) Lefogyott kissé, de az eltökéltsége és a szenvedélye ugyanaz volt, mint mindig

– idézte a Football Italia a bolognai Riccardo Orsolinit.

A legutóbbi bronzérmes Atalanta kétgólos hátrányból fordított és nyert a SPAL otthonában. A SPAL a 27. percben már 2-0-ra vezetett, a vendégek azonban még a szünet előtt szépítettek, majd utána Luis Muriel két találatával fordítottak.

Az AS Romának nem sikerült jól a rajt, mivel hiába szerzett háromszor vezetést a Genoa ellen, a vendégek mindannyiszor egyenlítettek, és végül elvittek egy pontot a fővárosból.

Serie A, 1. forduló

AS Roma-Genoa 3-3 (2-2)
Cagliari-Brescia 0-1 (0-0)
Sampdoria-Lazio 0-3 (0-1)
SPAL-Atalanta 2-3 (2-1)
Torino-Sassuolo 2-1 (1-0)
Hellas Verona-Bologna 1-1 (1-1)
Udinese-AC Milan 1-0 (0-0)

 

szombaton játszották:
Fiorentina-Napoli 3-4 (1-2)
Parma-Juventus 0-1 (0-1)

 

hétfőn játsszák:
Internazionale-Lecce 20.45

Nyitókép: Emilio Andreoli/Getty Images

Olvasói sztorik