Nemzetközi foci

Drámai bejelentést tett Nagy Ádámék edzője

Leukémiával küzd Nagy Ádám csapatának, az olasz Bolognának az edzője, Szinisa Mihajlovics. A szerb edző ennek ellenére nem mondott le, azt mondta, alig várja, hogy bevonuljon a kórházba, és megkezdje a kezeléseket.

„Nincsenek kétségeim afelől, hogy megnyerem ezt a harcot. Elvégeztünk a közelmúltban néhány tesztet, ami rosszabb eredményt mutatott, mint pár hónappal ezelőtt. A legnehezebb az volt, hogyan rejtsem el a betegségem a feleségem elől. Lázas voltam, és nem múlt el, de tudta, hogy ez még nem akadály számomra, hogy elutazzak az edzőtáborba. Így aztán sor került a vizsgálatokra, és ő is megtudta, hogy leukémiám van. Amikor kiderült a hír, az egy nagy csapás volt számomra, napokig sírtam. De nem a félelem miatt, mert szembe fogok nézni a betegséggel, ami agresszív, de legyőzhető” – nyilatkozta Mihajlovics a sajtótájékoztatóján.

Azt is elmondta, a játékosokkal is csak most közölte a hírt, és az elmúlt napokban rengeteg támogató üzenetet kapott, de ezekre még nem válaszolt, mert szeretett volna kicsit elvonulni a világtól, és erőt gyűjteni.

Szeretnék köszönetet mondani a Bolognának, az elnöktől kezdve a szertároson át a játékosokig, mert megmutatták, hogy ez nagy család, ahol szeretnek engem. Ez fontos, mert azt mondtam a focistáimnak, hogy megnyerem ezt a harcot, de ahhoz olyan emberekre van szükség körülöttem, akik szeretnek

Mihajlovics elárulta, édesapja rákban halt meg, emiatt ő is rendszeresen vizsgálatokra jár, de ha nincs a legutóbbi ellenőrzés, akkor könnyen előfordulhatott volna, hogy eltelik egy újabb év úgy, hogy nincs semmi tünet.

„Remélem, ha sikeresen vívom meg a harcot a betegséggel, akkor felhívhatom az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok és arra, hogy ez bárkivel megtörténhet. És egy pillanat alatt megváltoztatja az ember életét”.

Az 50 éves Mihajlovics januárban vette át a szenvedő Bologna irányítását, amely az érkezése után megtáltosodott, és végül a 10. helyen zárt.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik