Nemzetközi foci sport

Drámai bejelentést tett Nagy Ádámék edzője

Leukémiával küzd Nagy Ádám csapatának, az olasz Bolognának az edzője, Szinisa Mihajlovics. A szerb edző ennek ellenére nem mondott le, azt mondta, alig várja, hogy bevonuljon a kórházba, és megkezdje a kezeléseket.

„Nincsenek kétségeim afelől, hogy megnyerem ezt a harcot. Elvégeztünk a közelmúltban néhány tesztet, ami rosszabb eredményt mutatott, mint pár hónappal ezelőtt. A legnehezebb az volt, hogyan rejtsem el a betegségem a feleségem elől. Lázas voltam, és nem múlt el, de tudta, hogy ez még nem akadály számomra, hogy elutazzak az edzőtáborba. Így aztán sor került a vizsgálatokra, és ő is megtudta, hogy leukémiám van. Amikor kiderült a hír, az egy nagy csapás volt számomra, napokig sírtam. De nem a félelem miatt, mert szembe fogok nézni a betegséggel, ami agresszív, de legyőzhető” – nyilatkozta Mihajlovics a sajtótájékoztatóján.

Azt is elmondta, a játékosokkal is csak most közölte a hírt, és az elmúlt napokban rengeteg támogató üzenetet kapott, de ezekre még nem válaszolt, mert szeretett volna kicsit elvonulni a világtól, és erőt gyűjteni.

Szeretnék köszönetet mondani a Bolognának, az elnöktől kezdve a szertároson át a játékosokig, mert megmutatták, hogy ez nagy család, ahol szeretnek engem. Ez fontos, mert azt mondtam a focistáimnak, hogy megnyerem ezt a harcot, de ahhoz olyan emberekre van szükség körülöttem, akik szeretnek

Mihajlovics elárulta, édesapja rákban halt meg, emiatt ő is rendszeresen vizsgálatokra jár, de ha nincs a legutóbbi ellenőrzés, akkor könnyen előfordulhatott volna, hogy eltelik egy újabb év úgy, hogy nincs semmi tünet.

„Remélem, ha sikeresen vívom meg a harcot a betegséggel, akkor felhívhatom az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok és arra, hogy ez bárkivel megtörténhet. És egy pillanat alatt megváltoztatja az ember életét”.

Az 50 éves Mihajlovics januárban vette át a szenvedő Bologna irányítását, amely az érkezése után megtáltosodott, és végül a 10. helyen zárt.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!