Nemzetközi foci

Az olasz szövetség nemet mondott az AS Romának és a Napolinak is

Az Olasz Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága elutasította kedden az AS Roma és az SSC Napoli fellebbezését is, így mindkét csapat megállapított 3-0-s veresége, illetve utóbbi egypontos levonása is érvényben marad.

Az ítélet szerint a nápolyiaknak nem volt jogos indokuk október 4-én nem kiállni a Juventus ellen, ezért a testület helybenhagyta az elsőfokú ítéletet:

egy pontot levont a Napolitól és a meccset a Juventus nyerte 3-0-ra.

Az indoklás külön kiemelte, hogy a szezon előtt az élvonal mind a húsz klubja elfogadta az európai szövetség (UEFA) által is alkalmazott, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos eljárásrendet, amelyben az szerepel, hogy egy csapatnak ki kell állnia, amennyiben van 13 bevethető játékosa, köztük egy kapus.

Az AS Roma szeptember 19-én, a nyitókörben 0-0-s döntetlent játszott a Hellas Verona vendégeként, de Amadou Diawara (képünkön) jogosulatlan szerepeltetése miatt 3-0-ra a veronaiaknak ítélték a meccset utólag. A másodfokú ítélet nem találta megalapozottnak a fellebbezést, a guineai játékos ugyanis nem szerepelt a klub szezonrajtra leadott felnőtt keretében.

Kiemelt kép: Giuseppe Bellini/Getty Images

Olvasói sztorik