Nemzetközi foci

Ibrahimovic megdöntött egy rekordot, de a következő 11-est inkább átengedi

Őrült meccse volt Zlatan Ibrahimovicnak, a Milan svéd sztárjának a Verona elleni bajnokin.

A Milan kétgólos hátrányba került 19 perc alatt hazai pályán, de Franck Kessié még az első félidőben szépíteni tudott, a második felvonásban pedig szinte egykapuztak Ibrahimovicék. A 65. percben a svéd csatár egyenlíthetett volna, ám büntetőből a léc fölé bikázott, így sorozatban harmadik tizenegyesét rontotta el, és az utolsó hat próbálkozásából mindössze kettő végződött góllal.

Aztán volt két nagyon veszélyes fejese Ibrahimovicnak, az egyiknél a kapufa hárított, a másikat bravúrral, a röplabdások sáncolós mozdulatát idézve védte a Verona kapusa, Marco Silvestri. Már a rendes játékidő végén jártak a csapatok, amikor az Ibrahimovic által lefejelt labdát Davide Calabria bevágta, de nem ünnepelhetett a Milan, mert a védővel együtt felugró Ibrahimovic karját is érintette a labda, és bár semmi szándékosság nem volt a mozdulatban, az aktuális szabály szerint ilyenkor kifelé jár szabadrúgás.

De a Verona nem tudta kihúzni, Ibrahimovic nem hagyta, Brahim Diaz beadása után végül a fejesével pontot mentett, így a Milan két pont előnnyel vezeti a tabellát. Az olasz bajnokságban az 1994-1995-ös idényben vezették be a hárompontos rendszert, azóta Ibra az első Milan-játékos, aki egyhuzamban hét bajnokin eredményes volt.

Ibrahimovic a meccs után azt nyilatkozta, dühös, mert az egy pont nem elég, a tizenegyesről pedig azt mondta, a következőt át fogja engedni Kessiének. Néhány napja Ibrahimovic egy olyan képet rakott ki az Instagram-oldalára, amelyen a svéd válogatott mezében szerepel, de most egy nagy mosoly kíséretében elismerte, hogy csak provokatív céllal posztolta a fotót, nem tervezi, hogy visszatér a válogatottba.

Kiemelt kép: Pier Marco Tacca / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik