Nemzetközi foci

Ronaldótól már a nyáron megválna a Juve?

Úgy tűnt, Cristiano Ronaldo dönti el a Lazio-Juventus rangadót, de a hosszabbítás legvégén Felipe Caicedo egyenlített, így a Juve végül csak egy ponttal gazdagodott.

Már a hosszabbítás is letelt, amikor elbukta a győzelmet a Juve
A Lazio csak kiharcolta az 1-1-et hazai pályán.

A portugál támadó 6 góljával Andrea Belottival holtversenyben a Serie A góllövőistájának második helyén áll a 8 gólos Zlatan Ibrahimovic mögött, és bár a góljai révén Ronaldo bizonyítja, milyen fontos a Juvénak, 31 millió eurós fizetése komoly nehézséget okoz az olasz klubnak.

Hogy érzékeltessük, ez milyen komoly összeg: Ronaldo majdnem négyszer annyit keres, mint a csapat második legjobban fizetett játékosa, Matthijs de Ligt.

Éppen ezért a Juventus azt fontolgatja, hogy egy évvel a szerződése lejárta előtt, vagyis jövő nyáron eladná az ötszörös aranylabdást, hogy ezzel is spóroljon, írja a Sport nevű spanyol lap. Tekintve, hogy jövőre már 36 éves lesz Ronaldo, kérdés, hogy mennyi pénzt tudna keresni az eladásán a Juve, amely azért is vette meg őt, hogy vele végre sikerüljön az áttörés a BL-ben, amelyet utoljára 1996-ban nyert meg a torinói klub.

Az előző idényben, még Maurizio Sarrival a kispadon, a Juve a bajnokságot ugyan megnyerte – sorozatban kilencedszer –, de az olasz kupadöntőt elvesztette a Napoli ellen, a BL-ben pedig kiesett a nyolcaddöntőben a francia Olympique Lyon ellen.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik